ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καραντίνα: Πώς να εντάξεις την γυμναστική στο πρόγραμμα σου

Ακόμα βρισκόμαστε σε καραντίνα και εσύ λογικά δουλεύεις από το σπίτι σου με τηλεργασία. Ανακάλυψε τους 5 τρόπους για να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητα σου.
3
'
πως να γυμναστείς στην καραντίνα iStock

Είναι δύσκολο τώρα που δεν υπάρχουν ούτε ανοιχτά γυμναστήρια ούτε γήπεδα να ξεκινήσεις από μόνη σου γυμναστική στο σπίτι. Παρόλα αυτά ο καιρός βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και εσύ θα μπορείς ευχάριστα να κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά σου.

Αν πάλι εργάζεσαι πολλές ώρες από το σπίτι σου με τηλεργασία εξαιτίας της καραντίνας, υπάρχουν τρόποι να γυμναστείς και να τονώσεις τους μυς σου εξίσου καλά.

Ο Tyler Wheeler, MD, Αθλητίατρος στο Family Practice Center Atlanta, προτείνει τους 5 καλύτερους τρόπους που μπορείς να γυμναστείς στην καραντίνα.

#1 Τεντώσου όσο κάθεσαι

Εικόνα
τέντωμα στην καρέκλα
iStock

Ακόμα κι αν κάθεσαι ατελείωτες ώρες στο γραφείο, σήκω λίγο από την καρέκλα και τεντώσου. Μπορείς αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις διατάσεις και καθιστή. Θα βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος σου και θα αποτρέψεις κάποιον μελλοντικό τραυματισμό. Μπορείς να κάνεις διατάσεις και να τεντωθείς οπουδήποτε. Μην πιέζεσαι παραπάνω από όσο μπορείς!

#2 Περπάτα όσο μπορείς

Όταν μετά τη δουλειά θέλεις να ψωνίσεις λίγα φρέσκα λαχανικά γιατί δεν πρόλαβες την προηγούμενη μέρα, και μένεις κοντά σε αστικό κέντρο, προτίμησε αντί να πάρεις το αμάξι, να επισκεφτείς το κοντινότερο, μανάβικο ή σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου περπατώντας. Έτσι πέρα από το καλό που θα κάνεις στο σώμα σου, θα γλιτώσεις και την κίνηση που μπορεί να έχει ο δρόμος.

#3 Βγες με τα παιδιά σου βόλτα

Εικόνα
βολτα με τα παιδιά στην καραντίνα
iStock

 

Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι σαν φυλακισμένη αν έχεις παιδιά. Αν είναι σε μικρή ηλικία βγάλτα μια βόλτα με το καρότσι και πάρτα μαζί σου στις εξωτερικές σου δουλειές. Με τον τρόπο αυτό και εσύ θα χαλαρώσεις από την πιεστική καθημερινότητα και τα παιδιά θα αλλάξουν λίγο παραστάσεις.

#4 Ανέβα από τις σκάλες

Όταν επιστρέφεις σπίτι σου και εφόσον δεν κουβαλάς βαριά πράγματα, προτίμησε αντί του ασανσέρ να ανέβεις από την σκάλα. Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι που είναι κλειστά τα γυμναστήρια, έχεις ολόκληρη διαθέσιμη σκάλα σπίτι σου.

#5 Πέτα τα σκουπίδια και κάνε μια βόλτα

Εικόνα
βόλτα στην πόλη
iStock

 

Με αφορμή την ημερήσια αυτή σου “δραστηριότητα”, δοκίμασε όταν έρθει η στιγμή να κατεβάσεις τα σκουπίδια ,αντί να κατέβεις με τις πιτζάμες, να φορέσεις μία φόρμα και αθλητικά και να πας για μία βόλτα στο τετράγωνο. Έτσι δημιουργείς μια σύντομη άσκηση και διαφοροποιείς λίγο την καθημερινή σου ρουτίνα.

 

 

Αγαπημένο