ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Kangoo Jumps: Η τάση στην γυμναστική που πρέπει να δοκιμάσεις

Αν θες να προσθέσεις μια εναλλακτική μέθοδο στον τρόπο που γυμνάζεσαι, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις τα Kangoo Jumps!
2
'
KANGOO shutterstock

Διανύουμε την εποχή, όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας, όλοι οι τομείς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Κάθε άνθρωπος, όσο «εθισμένος» και να είναι στην ρουτίνα του, έρχεται η στιγμή που θέλει να την αλλάξει και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο ευχάριστο και δημιουργικό, με νέες εικόνες και εμπειρίες που θα του τονώσουν την διάθεση και το κέφι.

Η εξέλιξη στον τομέα της γυμναστικής είναι απαραίτητη, αφού ο κόσμος αναζητά αυτό το κάτι διαφορετικό που θα τον ιντριγκάρει, θα τον ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα τον κάνει ν’ αποκτήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια, με την συμβολή της τεχνολογίας, η γυμναστική αποκτά μια νέα μέθοδο, την γνωστή σε όλους Kangoo Jumps. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει από διάφορους λογαριασμούς στο Instagram, κόσμο που λατρεύει ν’ ασχολείται με την συγκεκριμένη γυμναστική. Αν δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται, αρκεί να φανταστείς πώς είναι ένα καγκουρό όταν πηδάει. Η Ελμίρα Μπεγκάτη, personal trainer, μας λεει περισσότερα για τη νέα αυτή τάση στη γυμναστική που ήρθε για να μείνει. 

Διάβασε ακόμα: Πόνος στη πλάτη: Ασκήσεις για να τον αποφύγεις και να τον βελτιώσεις

Τι είναι τα Kangoo Jumps

Εικόνα
boots kangoo
shutterstock 

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ξέφρενο μουσικοχορευτικό πάρτυ. Είναι μία μέθοδος αερόβιας γυμναστικής, που βελτιώνει την αντοχή, τη φυσική κατάσταση και την ισορροπία και της οποίας απαραίτητο αξεσουάρ είναι ένα ζευγάρι ειδικές μπότες με ενσωματωμένα ειδικά ελάσματα στον πάτο. Οι ειδικές αυτές μπότες έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο μακρινό παρελθόν του 20ου αιώνα στην Ανατολική Ευρώπη. Στόχος της δημιουργίας τους τότε ως ιατρικό προϊόν, ήταν να βοηθήσουν τους αθλητές ν’ αναρρώσουν, έπειτα από τραυματισμούς. Ωστόσο, την δεκαετία του 1990, η ιδέα αυτή επανασχεδιάστηκε από τον Ελβετό επιχειρηματία, Dennis Naville, ο οποίος απέβλεπε σ’ ένα πιο εξελιγμένο και άνετο design, με καλύτερη απόδοση. Το πρώτο μοντέλο παρουσιάστηκε το 1994 και έκτοτε οι μπότες καθιερώθηκαν για την χρήση τους ως μέσο αναψυχής .

Σε ποιους απευθύνονται τα Kangoo Jumps

Απευθύνεται σε παιδιά, άντρες και γυναίκες. Ωστόσο, οι εγκυμονούσες και οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση, αποκλείονται από την εν λόγω δραστηριότητα. Θυμήσου όμως, ότι βασική προϋπόθεση για ν΄ ακολουθήσεις την γυμναστική αυτή, είναι η καλή σου διάθεση! Κατά τ’ άλλα, αφέσου στις οδηγίες του ειδικού και τον ρυθμό και απόλαυσε την ένταση των Kangoo Jumps.

Τι θα κερδίσεις κάνοντας Kangoo Jumps

Πέρα από την ευεξία που θα αισθανθείς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, θα δεις να βελτιώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η αντοχή και η φυσική σου κατάσταση, ενώ ο κορμός και τα πόδια σου θα δυναμώσουν σημαντικά. Λόγω της εφίδρωσης, επιτυγχάνεται καύση λίπους, οπότε ο αριθμός των κιλών που θα δεις στην ζυγαριά, θα είναι σίγουρα λιγότερος από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Να ξέρεις ακόμα ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, αφού θα σε βοηθήσει ν’ αποφορτιστείς απ’ όλες τις έντονες και δυσάρεστες σκέψεις.

Κι άμα πέσω;

Μπορεί να φοβάσαι ότι ανεβαίνοντας στα Kangoo jumps, η ισορροπία σου ίσως διαταραχθεί με αποτέλεσμα να πέσεις στο πάτωμα. Οι μπότες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που θα σε κρατήσουν «όρθιο» ακόμα και αν δεν το θες. Σύντομα μάλιστα, με την βοήθεια του δασκάλου σου, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τις μπότες με τον καλύτερο τρόπο, για ν’ απολαύσεις στο μέγιστο την πιο ξεχωριστή γυμναστική!

Εικόνα
beach kangoo
shutterstock 

 

Extra tip: Μπορείς να κάνεις Kangoo Jumps με την συντροφιά του δασκάλου σε, σε όποιο χώρο επιθυμείς, από γυμναστήριο μέχρι την παραλία, αρκεί να έχεις προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και την μουσική που χρειάζεται για να εκτοξευθείς στην κορυφή!

Μάθε ακόμα: Γυμναστική για αρχάριους : 4 βασικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα

Αγαπημένο