ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γυμναστική με λάστιχα: Η ιδανική προπόνηση για ενδυνάμωση και γράμμωση πριν το καλοκαίρι

Tο workout με λάστιχα σίγουρα θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου πολύ πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι.
22.04.2021
3
'
γυμναστική με λάστιχα istock

Για πολλούς η προπόνηση με λάστιχα είναι μια νέα προσέγγιση στη γυμναστική. Αν και η προπόνηση με λάστιχα χρησιμοποιείται πολλά χρόνια ως βοήθημα για όσους βρίσκονταν σε στάδιο αποκατάστασης τραυματισμού, με την πάροδο των χρόνων εξελίχτηκαν και χρησιμοποιούνται στα γυμναστήρια από ασκούμενους και personal trainers.

Τα λάστιχα αποτελούν μέθοδο προπόνησης με αντίσταση, επιτρέπουν μεγάλο εύρος κίνησης στις ασκήσεις και παρέχουν προοδευτική αντίσταση. Αν και το 90% των άρθρων για την προπόνηση δύναμης επικεντρώνεται στη χρήση ελεύθερων βαρών και μηχανημάτων ωστόσο, η προπόνηση με λάστιχα έχει σημαντικά οφέλη στην εκγύμναση επειδή σου δίνει τη δυνάτοτητα αλλαγής. Και στην προπόνηση αν δεν αλλάζεις δεν γίνεσαι καλύτερος.

Διάβασε ακόμα: Προπόνηση αντιστάσεων: Τα οφέλη της στη σωματική και ψυχική σου υγεία

Μερικά από τα οφέλη που έχει αυτού το είδους η προπόνηση είναι πως μπορείς να προπονηθείς οπουδήποτε, με ελάχιστο κόστος. Επιπλέον σου προσφέρουν αντίσταση και εκγύμναση μυικών ομάδων που δεν μπορούν ν προσφέρουν τα βάρη, ενώ παράλληλα είναι φιλικά με τις αρθρώσεις και μπορούν να εκπαιδεύσυν το σώμα να λειτουργεί συνολικά.

Διατηρούν μια μόνιμη ένταση στους κοιλιακούς σου, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο να “κλέψεις” επαναλήψεις. Τέλος, τα λάστιχα με σωστό προπονητικά πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάσουν τα πάντα. Μπορούν να εστιάσουν στην ευκαμψία, την μυική ενδυνάμωση και ανάπτυξη, το συντονισμό, τημ ισορροπία και την ταχύτητα.

Δες ένα ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής με λάστιχα για upper body εντός και εκτός σπιτιού

Αγαπημένο