ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γυμναστική για αρχάριους : 4 βασικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα

Αποφάσισες να βάλεις την κίνηση στην ζωή σου γιατί βαρέθηκες να κάθεσαι συνέχεια στον αγαπημένο σου καναπέ; Θες να ξεκινήσεις γυμναστική και δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά; Σου έχουμε την απάντηση!
2
'
new beginning istock

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και η ρήση αυτή μας συντροφεύει μέχρι και σήμερα. Η σωματική άσκηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του και συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία μας, αφού τονώνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί συναισθήματα ευφορίας και ευεξίας!

Για σένα, λοιπόν, που μετά από πολύ καιρό, αποφάσισες να βάλεις δειλά-δειλά την γυμναστική στην καθημερινότητά σου, δεν χρειάζεται πανικός ή φόβος, αφού οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς πιο εύκολα στο νέο σου ξεκίνημα.

Διάβασε επίσης: Δεν μου αρέσει καθόλου η αεροβική γυμναστική και προτιμώ να κάνω κυρίως ασκήσεις με αντιστάσεις. Πειράζει; 

Τι πρέπει να προσέξεις την πρώτη φορά που θα κάνεις γυμναστική

  1. Μην το παρακάνεις. Επειδή θα είναι η πρώτη φορά που κάνεις γυμναστική, οι μύες σου δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί. Εκτέλεσε το πολύ 4 με 5 ασκήσεις. Με τον καιρό ανέβασε ένταση και αύξησε τις ασκήσεις.
  2. Προσπάθησε να πίνεις νερό και να παραμένεις ενυδατωμένος-η, έτσι ώστε να λάβεις τα μέγιστα από την άσκησή σου. Παράλληλα, πρόσεχε την διατροφή σου και περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ στο ελάχιστο.

Εικόνα
diataseis
istock

 

3. Ξεκίνα και ολοκλήρωσε με διατάσεις. Η πλήρης παράλειψη των διατάσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο και οδηγεί σε ελλιπή ευλυγισία και τραυματισμούς.

4. Μετά τις διατάσεις, μπορείς να κάνεις διάδρομο και ήπιες ασκήσεις χωρίς να υπερβαίνεις τα όριά σου. Καλό είναι αν μπορείς να αυξάνεις την διάρκεια του προγράμματος το πολύ 10-15% κάθε βδομάδα.

Διάβασε ακόμα: Stretching για καλύτερο ύπνο: Οι διατάσεις που σε βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα

Αγαπημένο