ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ένα τρικ για προπόνηση χωρίς πόνο!

Πονάνε τα γόνατα σου μετά το τρέξιμο; Νέα έρευνα δείχνει ότι η χρήση ταινίας κινησιοθεραπείας σταθεροποιεί τα γόνατά σου και μειώνει τον πόνο. Δες πώς να την τοποθετήσεις!
2
'
τρέξιμο ταινία κινησιοθεραπείας istockphoto

Σίγουρα έχεις δει αρκετούς αθλητές με κολλημένες πολύχρωμες ταινίες πάνω στο σώμα τους (όπως σε ώμους, γόνατα, μέση, πήχης , γάμπες κ.τλ.). Οι ταινίες αυτές ονομάζονται ταινίες κινησιοθεραπείας ή κινησιοταινίες (Kinesiolοgy tapes, kinesio tape, KTape, kt tape κτλ) και εφαρμόζουν πάνω στο δέρμα. Τα οφέλη είναι αρκετά γιατί υποστηρίζουν τους τραυματισμένους μυς και τους τένοντες χωρίς να περιορίζεται το εύρος κίνησης, μειώνουν τον πόνο, το οίδημα και τη φλεγμονή ενώ συμβάλλουν σε ταχύτερη αποθεραπεία των υπερ-προπονημένων μυών, αφού αποβάλλονται ευκολότερα τα υποπροϊόντα προπόνησης όπως π.χ. το γαλακτικό οξύ. Δες κι αυτό: Πόνος στη μέση: 10 απλές, εύκολες και διακριτικές ασκήσεις στο γραφείο

Πώς να εφαρμόσεις μία ταινία κινησιοθεραπείας

Εικόνα
istockphoto

 

1 Κόψε σε σχήμα Υ ένα κομμάτι ταινίας κινησιοθεραπείας, περίπου στα δύο τρίτα του μήκους του μηρού σου. Τοποθέτησε τη μία άκρη της ταινίας από την κορυφή του μηρού, κρατώντας την άλλη άκρη που είναι σε σχήμα Υ πάνω από το γόνατο.

2 Λύγισε το γόνατό σου στις 90 μοίρες. Κόλλησε προσεκτικά τα δύο κομμάτια του της ταινίας που είναι σε σχήμα Υ, δεξιά και αριστερά στο άνω μέρος του γόνατος, πιέζοντας σταθερά για να βεβαιωθείς ότι η ταινία έχει κολλήσει καλά στο δέρμα σου.

Εικόνα
istockphoto

 

3. Επανάλαβε τα βήματα 1 και 2 με ένα δεύτερο κομμάτι ταινίας που έχει τα δύο τρίτα του μήκους της κνήμης σου, τοποθετώντας την ίσια άκρη στην κνήμη και τυλίγοντας την άκρη Υ σταθερά γύρω από το κάτω μέρος του γόνατος.

Δες ακόμη: Πόνος στη πλάτη: Ασκήσεις για να τον αποφύγεις και να τον βελτιώσεις

Αγαπημένο