ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης

Το βιογραφικό του και οι διακρίσεις του.
3
'
Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ποιος είναι

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μας έκανε περήφανους στο Τόκιο και αναζητήσεις για το «ποιος είναι», έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία 24ωρα. Ο αθλητής, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του και πάμε να δούμε όλα όσα δεν ήξερες για εκείνον:

Ποιος είναι ο ο Παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

 • Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης είναι Χρυσός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9 (Ρίο Ντε Τζανέιρο, 2016).
 •  Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998 και κατάγεται από τις Φέρες Έβρου. 
 • Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας του με επίδοση 2:07:16. Επίσης κατέχει σύνολο 4 παγκόσμια ρεκόρ.
 • To Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετονομάστηκε σε "Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης" στις 23/09/2018.
 • Ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. 
 • Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή ο οποίος κολυμπά παράλληλα και με τους αρτιμελείς κολυμβητές και καταφέρνει να κατοχυρώνει όρια πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
 • Το 2014 εντάχτηκε στην εθνική ομάδα κολύμβησης ανδρών ΑμεΑ. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 2014 στο Αϊντχόβεν κατέκτησε την 4η θέση στα 200 μ. μεικτή ατομική S9 και την 5η θέση στα 100 μ. πεταλούδα S9, όντας μόλις 16 ετών.
 • Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που διοργανώθηκε στην Γλασκόβη το 2015 κατέκτησε την 4η θέση στα 100 μ. πεταλούδα S9. Η μεγαλύτερη του επιτυχία ωστόσο, επετεύχθη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, καθώς κατέκτησε το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο και σημείωσε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ (59:27) στα 100 μ. πεταλούδα S9.
 • Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στο Μεξικό το 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα S9 , ενώ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Δουβλίνου το 2018 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (100 μ. πεταλούδα S8, 200 μ. μεικτή ατομική S8).
 • Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ του Λονδίνου το 2019 αναδείχθηκε ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία S8 (50 μ. ελεύθερο, 100 μ. ελεύθερο, 100 μ. πεταλούδα).
 • Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης αμεα στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας 2021, αγωνίστηκε σε τρία αγωνίσματα (50μ. Ελεύθερο, 100μ. Ελεύθερο, 100μ. Πεταλούδα) και αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Κερδίζοντας κάθε αντίπαλο για 6η συνεχόμενη χρόνια.
 • Στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, μας έφερε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο.

Δες το βίντεο από τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο:

*Με πληροφορίες από Wikipedia
Αγαπημένο