ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τρόποι για προστατευτείτε από το κρύο στις εξωτερικές σας προπονήσεις

Μάθετε πώς να αθλείστε έξω τον χειμώνα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες
09.03.2022
1
'
Τρόποι για προστατευτείτε από το κρύο στις εξωτερικές σας προπονήσεις Γυμναστική_έξω

Μην αφήσεις τον χειμώνα και το κρύο να σε αποτρέψουν από το να γυμναστείς σε εξωτερικό χώρο. Η γυμναστική τους χειμερινούς μήνες είναι ένα δίλλημα για πολλούς. Αν είσαι τύπος που κρυώνεις και αρρωσταίνεις εύκολα σίγουρα το αποφεύγεις.

Ήρθε η ώρα όμως να μάθεις πως μπορείς να προστατευτείς από το κρύο και να συνεχίσεις τις προπονήσεις σου σε εξωτερικό χώρο. Σφίγγει και το δέρμα , μην ξεχνάς! 

Τρόποι προστασίας

Εικόνα
gym

 

Κατάλληλα ρούχα 

Το μυστικό είναι να φορέσετε ρούχα τα οποία θα αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό ρούχων! Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κατάλληλες στρώσεις ρούχων για άσκηση σε εξωτερικό χώρο είναι οι τρεις! (ισοθερμικό φανελάκι – φλις μπλούζα – αντιανεμικό) έτσι ώστε το σώμα να προστατευτεί από τον συνδυασμό κρύου αέρα, ζεστού σώματος και εφίδρωσης. Η συμβουλή αυτή αναφέρεται κυρίως για το τρέξιμο και το ποδήλατο.

Καλύπτετε τα άκρα 

Θα σας φανούν χρήσιμα τα αδιάβροχα ισοθερμικά γάντια και ο αθλητικός σκούφος που συνήθως καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό. Τα άκρα κρυώνουν πολύ πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα και το επηρεάζουν. Η «μόνωση» του λαιμού από την είσοδο του αέρα είναι απαραίτητη! Έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση του κρύου αέρα στην περιοχή του λαιμού και στη συνέχεια του στήθους.

Ακόμη, φοράτε κάλτσες ψηλές και ισοθερμικές και προτιμάτε παπούτσια με δερμάτινη επένδυση τα οποία δεν πειράζει ακόμη και αν βραχούν.

Δείτε ακόμη: Τα λάθη που κάνεις στη γυμναστική και ίσως δεν ήξερες

Ζέσταμα 

Το ζέσταμα αποτελεί μια απαραίτητή διαδικασία, κυρίως τον χειμώνα αλλά και γενικά. Κάνετε διατάσεις πριν την άσκηση για περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο επειδή λόγω του κρύου το μυϊκό σας σύστημα είναι πιο σκληρό και δύσκαμπτο.

Εικόνα
γυμναστικη

 

Διατάσεις στο τέλος 

Κάνουμε πάντα τις διατάσεις στο τέλος της προπόνησης. Προτιμήστε τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες για προπόνηση όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Επίσης η πρώτη σας προπόνηση πρέπει να είναι «αναγνωριστική» – μικρής διάρκειας και ήπια.

Πίνετε νερό 

Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό και πίνετε συχνά ακόμη και όταν δεν διψάτε.

Εικόνα
νερο

 

Αλλάξτε ρούχα

Μετά την προπόνηση φορέστε ζεστά ρούχα! Οι πιθανότητες να αρρωστήσετε μεγαλώνουν αν μείνετε με τα ρούχα που έχετε ιδρώσει!  Επίσης, μην υπερβάλλετε.! Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και δεν επιτρέπουν την εξωτερική προπόνηση λόγω ισχυρών ανέμων, βροχής ή πολύ χαμηλής θερμοκρασίας. Προσαρμόζετε την ημερήσια γυμναστική σας σε εσωτερικό χώρο με τις ανάλογες ασκήσεις.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τι γυμναστική σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Αγαπημένο