ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η Έρη Καμπανοπούλου μας προτείνει 5 ασκήσεις για να κάνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα μόνο με ένα λάστιχο

5 τρόποι για να κάνετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με λάστιχο
1
'
Η Έρη Καμπανοπούλου μας προτείνει 5 ασκήσεις για να κάνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα μόνο με ένα λάστιχο

Η Παρασκευή είναι εδώ, όπως και το ραντεβού μας με την εβδομαδιαία fitness στήλη μας, όπου με την βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και αθλητισμού Έρης Καμπανοπούλου, θέλουμε να σας παρακινήσουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μερικές ασκήσεις και να δυναμώσετε το σώμα σας.

Σήμερα λοιπόν η Έρη Καμπανοπούλου μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ένα μόνο λάστιχο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα λάστιχο γυμναστικής και να ακολουθήσετε τις παρακάτω ασκήσεις για να ενδυναμώσετε τους μυς σας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Είναι τελικά η άσκηση “σανίδα” απαραίτητη για κάθε προπόνηση;

Άσκηση 1)

Τοποθετούμε το λάστιχο ελαφρώς πιο χαμηλά από το γόνατο, τα πόδια μας βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων και εκτελούμε κάθισμα. Στο τελείωμα του ανοίγουμε πλάγια το πόδι και το σώμα μας είναι ελαφρώς προς τα μπροστά.

Κάνουμε 20 εναλλάξ επαναλήψεις.

Video file

Άσκηση 2)

Τοποθετούμε πάλι το λάστιχο λίγο πιο κάτω από το γόνατα. Ερχόμαστε σε θέση καθίσματος και ξεκινάμε πλάγιο «περπάτημα», με δυο - τρία βήματα από την κάθε πλευρά. Προσέχουμε να είμαστε όσο γίνετε στην αρχική μας θέση χωρίς να ανεβάζουμε το σώμα στις επαναλήψεις.

Επαναλαμβάνουμε για 1 λεπτό και για 2 σετ.

Video file

Άσκηση 3)

Τοποθετούμε το λάστιχο στην ίδια θέση, ερχόμαστε σε θέση ημικαθίσματος και πιέζουμε προς τα έξω. Για καλύτερη απόδοση κάνουμε 20-30 επαναλήψεις αργές και 10 μικρές κοφτές.

Video file

Άσκηση 4)

Καθόμαστε στο έδαφος, τοποθετούμε το λάστιχο λίγο πιο χαμηλά από τα γόνατα (εδώ μπορούμε να το ανεβάσουμε και λίγο πιο ψηλά) στηριζόμαστε στις παλάμες μας και σηκώνουμε το σώμα μας έτσι ώστε να έρθει σε μια ευθεία. Στο σήκωμα ανοίγουμε προς τα έξω τα γόνατα, σφίγγουμε πολύ καλά κοιλιακούς και κορμό και επαναφέρουμε.

Επαναλαμβάνουμε για 12 φορές επί 3 σετ.

Video file

Άσκηση 5)

Αλλάζουμε την θέση στο λάστιχο το τοποθετούμε στους καρπούς μας, πιέζουμε συνεχώς προς τα έξω και τεντώνουμε - επαναφέρουμε.

Επαναλαμβάνουμε για 12 φορές επί 4 σετ.

Video file

Διαβάστε ακόμη: Γιατί όλες οι διάσημες επιλέγουν το Pilates; Η Έρη Καμπανοπούλου εξηγεί τα οφέλη του και μας προτείνει 4 ασκήσεις

Αγαπημένο