ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Είναι τελικά η άσκηση “σανίδα” απαραίτητη για κάθε προπόνηση;

4 εύκολες ασκήσεις σανίδας για να κάνετε σπίτι
1
'
Είναι τελικά η άσκηση “σανίδα” απαραίτητη για κάθε προπόνηση;

Η Παρασκευή είναι εδώ, όπως και το ραντεβού μας με την εβδομαδιαία fitness στήλη μας, όπου με την βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και αθλητισμού Έρης Καμπανοπούλου, θέλουμε να σας παρακινήσουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μερικές ασκήσεις και να δυναμώσετε το σώμα σας.

Σήμερα λοιπόν η Έρη Καμπανοπούλου μας εξηγεί γιατί η γνωστή άσκηση «σανίδα», είναι απαραίτητη για κάθε προπόνηση και ποια είναι τα οφέλη της, στο σώμα μας.

Φυσικά η γυμνάστριά μας, σας προτείνει 4 σανίδες για να δοκιμάσετε στο σπίτι αλλά και να διαλέξετε την αγαπημένη σας.

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει Γιατί όλες οι διάσημες επιλέγουν το Pilates; Η Έρη Καμπανοπούλου εξηγεί τα οφέλη του και μας προτείνει 4 ασκήσεις

Εικόνα
Είναι τελικά η άσκηση “σανίδα” απαραίτητη για κάθε προπόνηση;

Τα οφέλη της άσκησης σανίδας στο σώμα

Η σανίδα είναι μια από τις πιο γνωστές ασκήσεις που δεν πρέπει να λείπει από το ασκησιολόγιό μας. Βοηθάει στην ενδυνάμωση του κορμού, ενώ είναι μια άσκηση με διάφορες παραλλαγές που συμβάλει δραστικά στην βελτίωση της αντοχής και της στάσης του σώματος.

Επιπλέον η σανίδα θεωρείται μια ολοκληρωμένη άσκηση αφού πιέζει το σώμα από τα χέρια μέχρι τις άκρες των ποδιών.

Με την άσκηση της σανίδας καίμε θερμίδες και παράλληλα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός ενώ καλυτερεύει και η ισορροπία. Επίσης πιέζει όλους τους κοιλιακούς μύες και βοηθάει στην επίπεδη κοιλιά. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε μέρος και δεν απαιτεί εξοπλισμό.

Ρίξτε μια ματιά: 4 ασκήσεις με λάστιχο που γυμνάζουν όλο το σώμα από την Έρη Καμπανοπούλου

4 Εύκολες ασκήσεις σανίδας

Άσκηση 1- Army crawl

Ξεκινάμε τη στάση μας σαν κλασική σανίδα. Στηριζόμαστε στους πήχεις, η λεκάνη μας είναι χαμηλά και τοποθετούμε τα χέρια μας παράλληλα το ένα με το άλλο. Στη συνέχεια περνάμε το ένα χέρι μέσα από το άλλο (roll). Προσέχουμε να κρατάμε σταθερό την κορμό μας.

Video file

Άσκηση 2- Σανίδα με ρολάρισμα των ισχύων

Ερχόμαστε ξανά σε θέση κλασικής σανίδας. Οι πήχεις μας είναι στο άνοιγμα των ώμων και προσπαθούμε να ακουμπήσουμε εναλλάξ τα ισχία μας στο έδαφος. Είναι η καλύτερη σανίδα για σμίλευση της μέσης.

Video file

Άσκηση 3- Σανίδα με εκτάσεις των χεριών

Είμαστε σε θέση σανίδας και έχουμε τα χέρια μας σα γροθιά αυτή τη φορά. Τα εκτείνουμε εναλλάξ. Tip: Κρατάμε πολύ σφιχτό τον κορμό για να μας βοηθήσει στην έκταση του χεριού.

Video file

Άσκηση 4- Σανίδα με γόνατα

Ερχόμαστε στην αρχική θέση σανίδας και ανά 1-2’’ κατεβάσουμε τα γόνατα μας στο έδαφος και επαναφέρουμε στην αρχική θέση. Προσπαθούμε στην επαναφορά να μην χαλάσουμε την αρχική μας θέση.

Video file

Όλες οι σανίδες πρέπει να έχουν διάρκεια 30 δευτερολέπτων.

Διαβάστε ακόμη: Tabata time: Η Έρη Καμπανοπούλου μας προτείνει 4 ασκήσεις για γρήγορη καύση λίπους

Αγαπημένο