ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα Pilates- Γιατί θεωρείται η καλύτερη γυμναστική;

Μάθε γιατί το Pilates είναι η top γυμναστική και ξεκίνα αμέσως!
26.05.2022
1
'
Ήξερες πως δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το Pilates; pilates

Στις μέρες μας, ακούμε αρκετά συχνά για τη γυμναστική Pilates αλλά και το πόσο ωφέλιμη είναι για το σώμα μας. Όλες οι celebrities που γυμνάζονται καθημερινά εφαρμόζουν το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής για να διατηρούνται σε φόρμα και να έχουν καλλίγραμμη σιλουέτα.

Έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ το λόγο που όλοι προτιμούν τη γυμναστική Pilates;

Το Pilates συνδυάζει την εξάσκηση σώματος και νου και οι ασκήσεις που περιλαμβάνει δεν είναι πάρα πολλές, αλλά έχουν πολλές εκδοχές. Εστιάζουν στον πυρήνα του σώματος που είναι η κοιλιά. Μάλιστα πρόκειται για ένα μια ασφαλή μέθοδο εξάσκησης που απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και μη. Γι’ αυτό το προτιμούν όλο και περισσότεροι.

Εικόνα
pilates

Διάβασε επίσηςΚάνεις δίαιτα αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα; Αυτά είναι τα 5 λάθη που "σαμποτάρουν" την προσπάθεια σου!

Λόγοι που το Pilates είναι η καλύτερη γυμναστική

Ενδυνάμωση:

Αν και δε χρησιμοποιεί βάρη ως αντιστάσεις, ο εξοπλισμός του προάγει τη μυϊκή ενδυνάμωση σε βαθμό που να χτίζει ένα σώμα υγιές στην όψη και δυνατό χωρίς υπερβολική αύξηση της μυϊκής μάζας. Ιδιαίτερα οι συνεδρίες στο Pilates reformer μπορούν να δημιουργήσουν μια αισθητή διαφορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ομοιόμορφο σώμα:

Κάτι που όλοι θέλουμε είναι το ομοιόμορφο σώμα, τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από ένα υγιές, καλογυμνασμένο, ευλύγιστο και συμμετρικό σώμα. Και όλα αυτά τα προσφέρει το Pilates!

Ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης: 

Αν έχετε λόρδωση, κύφωση, σκολίωση ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση της σπονδυλικής σας στήλης, με το Pilates μπορείτε να βελτιώσετε κατά πολύ το πρόβλημα. Επίσης, μπορείτε να βελτιώσετε και τη συνολική στάση του σώματός σας. Το Pilates σας κάνει πιο ευθυτενείς και δεν καμπουριάζετε ούτε αφήνετε τον κορμό σας χαλαρό όταν κάθεστε στην καρέκλα.

Είναι κατάλληλο για όλους:

Θεωρείται η ιδανική μορφή άσκησης ακόμα και για ηλικιωμένους και εγκύους. Πέρα από το περπάτημα είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν για το σώμα τους οι άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, αλλά και οι έγκυες που έχουν περιορισμούς στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα, υπάρχουν ασκήσεις pilates ειδικά για τις εγκύους.

Εικόνα
pilates

Γυμνάζει και το μυαλό:

Το Pilates απαιτεί συγκέντρωση στο σώμα, επομένως την ώρα που εκτελείς τις ασκήσεις χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Μετά από τη συνεδρία, αισθάνεσαι πνευματική διαύγεια, αναζωογόνηση και ευεξία.

Δες εδώ: Άσκηση και ζέστη: Τι πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε τα πιθανά προβλήματα;

Δεν καταπονεί το σώμα:

Σε αντίθεση με άλλα είδη γυμναστικής με εξαίρεση την κολύμβηση, κανένα σημείο του σώματος δεν καταπονείται με το pilates. Είναι σχεδόν απίθανο να τραυματιστείτε ή να επιβαρύνετε κάποια μυϊκή ομάδα ή άρθρωση κάνοντας pilates

Εικόνα
pilates
Αγαπημένο