ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 ασκήσεις που θα τονίσουν του κοιλιακούς αλλά και τους γλουτούς σας λίγα λεπτά πριν βγείτε στην παραλία

Ενδυναμώστε το σώμα σας λίγα λεπτά πριν την εμφάνισή σας στην παραλία!
2
'
Ασκήσεις που θα τονίσουν του κοιλιακούς αλλά και τους γλουτούς σας λίγα λεπτά πριν βγείτε στην παραλία GYMNASTIKH

Το καλοκαίρι είναι εδώ, αλλά ακόμα δεν έχετε αποκτήσει το bikini body που θα θέλατε.

Λίγη ώρα λοιπόν πριν βγείτε στην παραλία, μετανιώνετε για την αδράνεια των ημερών και θέλετε να ενδυναμώσετε λιγάκι το κορμί σας, ώστε να δείχνει πιο καλοσχηματισμένο.

Μπορεί να μην γίνεται να «χτίσετε» το σώμα που ονειρεύεστε μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο είναι αλήθεια πως μπορείτε να κάνετε μια σειρά από ασκήσεις και να τονώσετε μερικά σημεία ενισχύοντας ταυτόχρονα και την αυτοπεποίθησή σας.

Σανίδα

Εικόνα
ASKHSEIS

Η σανίδα είναι μια στατική μορφή άσκησης, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσετε το σώμα σας σε μια συγκεκριμένη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να κινείστε.

Για να ξεκινήσετε, ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα. Λυγίστε τους αγκώνες σας σε γωνία 90 μοιρών έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους σας. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι ως τις φτέρνες σας, ενώ θα πρέπει να στηρίζεστε μόνο στους πήχεις των χεριών σας και στα δάχτυλα των ποδιών σας. Να θυμάστε ότι οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας.

Για να κρατήσετε αυτή τη θέση, πρέπει να σφίξετε τους κοιλιακούς μυς σας και να μην τους χαλαρώσετε. Οι γοφοί σας θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά και πρέπει να μείνετε σε αυτή τη θέση από 3 μέχρι 5 λεπτά.

Είναι μια εξαιρετική άσκηση για να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς, για να γυμνάσετε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μύες της πλάτης και ταυτόχρονα να τεντώσετε αυτούς των γλουτών, των χεριών και των ποδιών.

Δείτε επίσης: 5 διάσημες Ελληνίδες με ατέλειες που αγαπούν το σώμα τους και την κυτταρίτιδά τους

Ψαλιδάκια

Εικόνα
PSALIDIA

Ξαπλώστε ανάσκελα με το σώμα σας ευθεία, τα πόδια τεντωμένα ενώ τα χέρια σας είναι εξίσου τεντωμένα πλάι στο σώμα σας. Ανασηκώστε εναλλάξ τα πόδια σας σαν να κάνουν κίνηση ψαλιδιού.

Επαναλήψεις: 20 ψαλιδιές

Σετ: 3

Για μεγαλύτερη δυσκολία: Μετά τις 20 κάθετες ψαλιδιές, κάντε και 20 οριζόντιες με το έδαφος.

Τα ψαλιδάκια είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για την εκγύμναση σχεδόν όλων των μυών της κοιλιάς, αλλά και των ποδιών, ενώ είναι η ιδανική άσκηση για τους κάτω κοιλιακούς.

Καθίσματα (squats)

Εικόνα
SQUATS

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας και ανασηκώστε το στήθος σας. Καθώς σκύβετε, ρίξτε το βάρος σας στις φτέρνες σας, κρατώντας το στήθος σας ανασηκωμένο. Σκύψτε μέχρι οι αγκώνες σας να αγγίξουν τα γόνατά σας. Σηκωθείτε αντλώντας δύναμη από τις φτέρνες και τα πόδια σας. Τα γόνατά σας δεν πρέπει να ξεπερνούν τις πατούσες σας καθώς σκύβετε. Επίσης, δεν πρέπει να καμπουριάζετε και φροντίστε να έχετε ανασηκωμένο τον θώρακά σας και η μέση σας να σχηματίζει καμπύλη προς τα έξω (σαν να τεντώνεστε).

Τα καθίσματα (squats) αποτελούν μια εξαιρετική άσκηση για να γυμνάσετε τους μηρούς, τους γλουτούς και την πλάτη σας.

Με την πλάτη στον τοίχο

Εικόνα
ASKHSEIS

Στερεώστε την πλάτη σας σε έναν τοίχο και κρατήστε τα πόδια σας περίπου 35-40 εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Αργά ξεκινήστε να πιέζετε τους γλουτούς σας στον τοίχο, λυγίζοντας τα γόνατά σας στο βαθμό που νιώθετε άνετα. Το χαμηλό σημείο της πλάτης σας πρέπει να πιέζεται στον τοίχο και δεν πρέπει να αισθάνεστε οποιαδήποτε δυσφορία κατά την άσκηση. Μείνετε ακίνητοι για 30 δευτερόλεπτα.

Είναι μια απλή άσκηση για να ενδυναμώσετε τα πόδια σας, να τονώσετε τους γλουτούς σας και να σφίξετε τους κοιλιακούς σας.

Μάθετε ακόμη: Πόσες θερμίδες καις με χαλαρό κολύμπι; Περισσότερες και από το τρέξιμο

Αγαπημένο