ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βαριέσαι την γυμναστική; 3 tips για να την βάλεις στην καθημερινότητά σου

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις την μεγάλη απόφαση;
3
'
tips-gimnastikis

Είναι γεγονός πως η γυμναστική, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή υγεία, μαζί βέβαια με την σωστή διατροφή. Επομένως, όσο και αν την βαριέσαι θα πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου για να ζήσεις καλύτερα και πιθανόν και περισσότερο. Παρακάτω θα βρεις 3 δικά μου tips που ελπίζω να σε βοηθήσουν...

Γυμνάσου το πρωί

Στατιστικά ερευνών, αναφέρουν πως όταν βαριέσαι κάτι, πρέπει να το κάνεις το πρωί ή το νωρίτερο δυνατόν, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να το βάλεις στην άκρη. Έτσι, καλό θα είναι να γυμνάζεσαι το πρωί για να βγάλεις αυτόν τον «άθλο» από το ημερήσιο προγραμμά σου, αλλά και για να γεμίσεις με ενδορφίνες, την ορμόνη της ευτυχίας που παράγει ο οργανισμός μας όταν γυμναζόμαστε, από το πρωί!

gimnastiki-idees

Βρες ένα είδος γυμναστικής που σου αρέσει

Όσο και να βαριέσαι, σίγουρα θα υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που σου αρέσει να κάνεις. Πρόσεξε όμως: γυμναστική δεν είναι μόνο ας πούμε το trx ή η yoga, αλλά και το ποδήλατο, το περπάτημα, ακόμα και μια βόλτα με τον σκύλο σου. Βρες τι είναι αυτό που σου αρέσει ( ή που βαριέσαι λιγότερο, ας είμαστε λίγο ελαστικοί) και δεσμεύσου να ασκείσαι έστω 2-3 φορές την εβδομάδα. Μόλις συνηθίσεις να ασκείσαι, θα δεις ότι τις μέρες που δεν κάνεις γυμναστική σου λείπει.

gimnastiki-efkoli

Βρες ένα κίνητρο

Το να κινητοποιηθείς, είναι βασικός παράγοντας αν θέλεις να γυμνάζεσαι πιο συστηματικά. Βρες τι είναι αυτό που θα σε ιντριγκάρει και χρησιμοποίησέ το για να κινητοποιηθείς, είτε αυτό είναι ένα στενό ρούχο ή μια κοινωνική περίσταση. Άλλωστε τώρα με την καραντίνα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για να μεταμορφωθείς.

Και τέλος, μην ξεχνάς ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Μην περιμένεις από τη μία μέρα στην άλλη να γίνεις τελείως αθλητικός τύπος ή να γίνεις «φέτες» γιατί το να χτίσεις μια καλή φυσική κατάσταση είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Δώσε τον λοιπόν στον εαυτό σου, και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις!

Αγαπημένο