ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

"90-90": Η διάταση που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους της μέσης!

Εσύ την ήξερες;
02.03.2021
2
'
ponos_mesi

Ο πόνος στην μέση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους πουν γυμνάζονται συστηματικά ή ανά περιόδους εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 εβδομάδες. Ωστόσο, για να ανακουφιστείτε άμεσα, καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε και να θερμάνετε την περιοχή ή ακόμα και να συνδυάσετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, εφόσον είναι αναγκαίο.

Ο πόνος της μέσης, η αλλιώς οσφυαλγία-λουμπάγκο, οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό στην προβολή του μεσοσπονδυλίου δίσκου.Όταν οι σπόνδυλοι πιέζονται (εξαιτίας κάθετης επιβάρυνσης), ο δίσκος συμπιέζεται και το υλικό που υπάρχει στον πυρήνα του δίσκου προβάλει, με αποτέλεσμα να πιέζει τα νεύρα του οσφυϊκού πλέγματος τηςμέσης.

ponos_mesis

Οι διατάσεις και οι ασκήσεις, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση, ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Παρακάτω, θα δείτε μια διάταση, που θα σας προσφέρει χαλάρωση και σίγουρα μείωση του πόνου.

Διάταση

Η θέση «90-90» είναι η καλύτερη για τους πιο συνηθισμένους πόνους μέσης: Ξαπλώνετε στο πάτωμα με τις γάμπες να εφάπτονται σε μία καρέκλα ή κάποια άλλη οριζόντια επιφάνεια, τους γοφούς σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα και τα γόνατα χαλαρά, έτσι ώστε να μην βάζετε δύναμη στο υπόλοιπο σώμα. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεκουράσετε τελείως τους μυς της σπονδυλικής στήλης και τα ισχία, αλλά και τους μυς της πλάτης που πιέζονταν όλη τη μέρα. 

Φροντίστε ώστε η επίπεδη επιφάνεια που ακουμπούν οι γάμπες σας να είναι στο σωστό ύψος. Ανάλογα με το ύψος σας, «ψηλώστε», αν χρειάζεται, την καρέκλα με μερικά επίπεδα μαξιλάρια. Μόλις βολευτείτε και χαλαρώσετε, μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 λεπτά. Αν σας ανακουφίσει την πρώτη φορά που θα το δοκιμάστε, συνεχίστε να το κάνετε 3 φορές την ημέρα.

 

Αγαπημένο