ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θέλεις τέλειους κοιλιακούς

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις αν θες να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς.
15.07.2021
3
'
κοιλιακοί istock

Ίσως πιστεύεις πως οι κοιλιακοί σχηματίζονται μόνο κάνοντας στοχευμένες ασκήσεις για αυτούς. Όμως αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα, κάποια βασικά πράγματα. Όλοι έχουμε κοιλιακούς, αλλά υπάρχει ένα στρώμα από λίπος στο ενδιάμεσο που τους εμποδίζει να είναι εμφανείς.

Αν θέλεις να εξασκηθείς έστω και μόνη σου για να μπορέσεις να μειώσεις το ποσοστό αυτό, τότε σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις τα παρακάτω steps.

1. Υπερβολικά πολλούς κοιλιακούς

Το να κάνεις αποκλειστικά ασκήσεις που εστιάζουν μόνο σε αυτό το σημείο του σώματος, δεν είναι ο καλύτερος ή γρηγορότερος τρόπος. Συνήθως όταν υπερβάλλουμε στις ασκήσεις αυτές, καταλήγουμε να τις εκτελούμε λανθασμένα και να μη βοηθάμε τους περιφερειακούς μύες να στηρίξουν την ένταση που υποβάλουμε τους κοιλιακούς μας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να προκαλούμε άλλα μυϊκά προβλήματα, όπως πόνο στη μέση την πλάτη κλπ. Προτίμησε να εστιάσεις σε ένα συνολικό workout που θα έχει αρκετές ασκήσεις κοιλιακών για να φέρει σε μια ισορροπία τις ασκήσεις σου.

Διάβασε ακόμα: Squats: Η Νο1 άσκηση για τέλειους γλουτούς και πώς θα την κάνεις σωστά!

2. Μια εξαντλητική δίαιτα

Όταν αλλάζεις τον τρόπο που τρέφεσαι, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα το οποίο είναι υλοποιήσιμο για σένα, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 80% ή και περισσότερο. Αν η δίαιτα υπόσχεται γρήγορη απώλεια  βάρους, τότε αυτό σημαίνει και γρήγορη επαναφορά του -τις περισσότερες φορές.

Εικόνα
diet

3. Αλόγιστη και μη προγραμματισμένη διατροφή 

Είναι 100& αλήθεια το γεγονός πως οι κοιλιακοί “δημιουργούνται” στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο. Πρέπει πάντα να αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς καταναλώνεις και να μειώσεις στο ελάχιστο τις κακές διατροφικές συνήθειες- αν όχι να τις εξαλείψεις εντελώς.

Εικόνα
koiliakoi

4. Το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής

Το ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικό στο να προσαρμόζεται. Αν αντιλαμβάνεσαι πως το workout που ακολουθείς τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται όλο και πιο εύκολο, σημαίνει πως κάτι κάνεις σωστά, αλλά πρέπει να το αλλάξεις για να έχεις καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα σε όλο το σώμα.

Διάβασε περισσότερα tips για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς στο elle.gr

Αγαπημένο