ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 βήματα για να πετύχεις τους fitness στόχους σου τη νέα χρονιά

Απόκτησε το σώμα που ονειρεύεσαι το 2021.
12.01.2021
3
'
fitness στόχοι

Κάθε νέα χρονιά παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για το τι διαφορετικό θα κάνεις και βάζεις νέους στόχους για το τι θέλεις να αλλάξεις. Οι αλλαγές μπορεί να αφορούν στη δουλειά, στην προσωπική σου ζωή ή στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν ένας από τους στόχους λοιπόν είναι το να κάνεις τη γυμναστική προτεραιότητά σου να ξέρεις ότι απαιτεί πολλή πειθαρχία. Και χρειάζεται ακόμα περισσότερη για να μπορέσεις να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα γυμναστικής που θα επιλέξεις. Αλλά να είσαι σίγουρος πως αξίζει τον κόπο, γιατί το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Δεν υπάρχει ποτέ η σωστή στιγμή για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι και να φροντίζεις την υγεία σου. Η σωστή στιγμή είναι τώρα.

Τα 5 βήματα που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους fitness στόχους σου

1.Πάρε το απόφαση

Μπορεί να ακούγεται πολύ εύκολο, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ δύσκολο. Για να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει πρώτα να το πάρεις απόφαση. Στη συνέχεια να αποφασίσεις πόσες φορές θα γυμνάζεσαι την εβδομάδα και να τις βάλεις στο πρόγραμμά σου. Είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχεις το στόχο σου, αν έχεις υπολογίσει χρόνο για αυτόν.

2.Όρισε ποιοι είναι οι στόχοι σου

Θα ξεκινήσεις πολύ πιο εύκολα ένα πρόγραμμα γυμναστικής αν ορίσεις από την αρχή ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι και ποιοι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι σου. Οι βραχυπρόθεσμοι είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους μακροπρόθεσμους. Ίσως ο μακροπρόθεσμος στόχος σου είναι να χάσεις κιλά μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό δεν θα συμβεί φυσικά από μόνο του. Χρειάζεται να έχεις μικρότερους στόχους που θα σε οδηγήσουν στον μεγάλο σου στόχο. Για παράδειγμα το να χάσεις 2 κιλά σε ένα μήνα αποτελεί έναν βραχυπρόθεσμο στόχο. Φυσικά μπορείς να θέσεις έναν ακόμα μικρότερο στόχο, όπως για παράδειγμα να κάνεις 100 κοιλιακούς την ημέρα.

Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους μακροπρόθεσμους

3.Έλεγχε την πρόοδό σου

Δεν έχει κανένα νόημα να βάζεις στόχους αν δεν έχεις κάποιον τρόπο να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Γιατί μπορεί για παράδειγμα να κάνεις τους 100 κοιλιακούς την ημέρα και όμως να μην χάνεις τα 2 κιλά που θέλεις τον μήνα. Και το χειρότερο είναι να μην ξέρεις τι φταίει. Θα πρέπει λοιπόν να βρεις έναν εξαρχής έναν τρόπο προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι όλα όσα κάνεις θα έχουν αποτέλεσμα.

4.Κατέβασε μία εφαρμογή για γυμναστική

Αφιερώνεις έτσι και αλλιώς πολύ χρόνο στο κινητό σου. Γιατί λοιπόν να μην κατεβάσεις μία εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς το πρόγραμμα και την πρόοδό σου; Μία τέτοια εφαρμογή είναι το 7 Minute Workout, η οποία προσφέρει 7λεπτα προγράμματα γυμναστικής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν μάλιστα δεν γυμνάζεσαι με παρέα ή με τη βοήθεια κάποιου γυμναστή πάρχουν εφαρμογές, όπως το Fitocracy που σου προτείνουν το πρόγραμμα άσκησης που σου ταιριάζει, σου θυμίζουν ότι είναι ώρα να ασκηθείς και μετρούν τις επιδόσεις σου.

5.Επιβράβευε τον εαυτό σου

Κάθε φορά που επιτυγχάνεις έναν στόχο σου να βρίσκεις τρόπο να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι η επιβράβευση, ακόμα και όταν προέρχεται από εμάς του ίδιους, είναι από τα πιο δυνατά κίνητρα για να συνεχίζεις την προσπάθεια.

Πήγη: thriveglobal.gr

Αγαπημένο