ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 ασκήσεις διαλογισμού που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Τι αναφέρει ο Mike Brooks, διευθυντής του Austin Psychology and Assessment Center.
3
'
askiseis-dialogismou

Ο διαλογισμός, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το πλανήτη να βρουν την ισορροπία και την γαλήνη μέσα τους και να ξεφύγουν από το στρες της καθημερινότητας. Ακόμα και αν είσαι ιδιαίτερα νευρικός ή αγχώδης, ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ασκήσεις διαλογισμού που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις, και μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα σου ώστε να διαλογίζεσαι. Παρακάτω θα βρεις τις 3 πιο απλές ασκήσεις διαλογισμού, ακόμα και για αρχάριους.

Ο διαλογισμός της αναπνοής

Αυτό είναι ίσως το πιο απλό βήμα από όλα, αφού μπορεί να το κάνει ακόμα και ένα άτομο που δεν έχει δοκιμάσει να διαλογιστεί ξανά, αναφέρει ο Mike Brooks στο προσωπικό του website, drmikebrooks.com. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάτσεις σε μια οποιαδήποτε αναπαυτική θέση. Στην συνέχεια, παρακολούθησε την εισπνοή και την εκπνοή σου. Η παραπάνω άσκηση θα σου πάρει από 1 έως 15 λεπτά και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς, όποτε νιώθεις άγχος.

askiseis-dialogismou-aples

Ο διαλογισμός του περιπάτου

Μιας και η μετακίνηση 6 έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, μπορείς να δοκιμάσεις να διαλογιστείς ενόσω περπατάς. Ο περίπατος είναι από μόνος του πηγή ευεξίας, πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με το διαλογισμό. Βρες λοιπόν έναν ήσυχο χώρο και απλά περπάτα με αργό ή κανονικό ρυθμό, δίνοντας έμφαση στα πόδια σου. Συγκεντρώσου και εστίασε στο πώς τα πόδια σου ακουμπούν το έδαφος, στο πώς τα δάχτυλά σου κινούνται. Σε λίγη ώρα, το μυαλό σου θα έχει συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη δραστηριότητα και ό,τι άλλο σκεφτόσουν, θα ανήκει στο παρελθόν. 

Ιδανικά, η παραπάνω άσκηση πρέπει να γίνεται σε κάποιο μέρος με πράσινο ή θάλασσα. 

askiseis-dialogismou-gia-arxarious

Διαλογισμός στο τρέξιμο ή στο ποδήλατο

Αν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο, την επόμενη φορά άφησέ τα στο σπίτι. Μπορείς να δοκιμάσεις να συγκεντρωθείς σε μια φυσική αίσθηση, όπως το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, τον αέρα στα μαλλιά σου, ή στη ζεστασιά του ήλιου. Επίλεξε την αίσθηση που σε χαλαρώνει και κάθε φορά, κάνε εναλλαγές ώστε να μη νιώθεις ότι βαριέσαι.

Μόλις δεις πόσο ευεργετικός είναι ο διαλογισμός για εσένα και την ψυχική σου ευεξία, τότε θα τον βάλεις όλο και πιο συχνά στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Αγαπημένο