ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

11 λόγοι που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να σε κάνουν να παραλείψεις την προπόνησή σου

Υπάρχουν μέρες που το σώμα και ο οργανισμός έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Δες σύμφωνα με τους ειδικούς πότε δεν πρέπει να ασκηθείς.
3
'
Υπάρχουν λόγοι που πρέπει να σταματήσεις την προπόνηση

Υπάρχουν φορές που απλά πρέπει να ξεκουραστείς.Το« δεν υπάρχει δικαιολογία» δεν κολλάει πάντα και παντού.Υπάρχουν κάποια καμπανάκια που αν χτυπήσουν, ο οργανισμός σου σε ειδοποιεί  οτι χρειάζεσαι  ξεκούραση και ανάκαμψη.Είναι σημαντικό να θέτεις στόχους τόσο στην ζωή σου όσο και στην γυμναστική σου. Ποτέ όμως μην υπερβάλλεις και ξεπερνάς τα όρια σου , γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα!

Δες σύμφωνα με τους ειδικούς τους 11 λόγους που δεν πρέπει να  γυμναστείς σήμερα αν:

1.Δεν κοιμήθηκες καλά

Παρόλο που η άσκηση μπορεί να σου δώσει ώθηση όταν αισθάνεσαι πως έχεις χαμηλή ενέργεια,ένας καλός ύπνος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας γυμναστικής. "Με την προπόνηση ασκείται πίεση στο σώμα και οι μυς γίνονται πιο δυνατοί την περίοδο μετά την προπόνηση όταν το σώμα επιδιορθώνει τη ζημιά", εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής  Pete McCall, δημιουργός  του podcast "All About Fitness".

Η άσκηση όταν είσαι πολύ κουρασμένη όχι μόνο σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα έχεις την ενέργεια να ανταπεξέλθεις τόσο καλά, αλλά έχεις επίσης περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς."Η υπερβολική κόπωση μπορεί να μειώσει τις κινητικές ικανότητες και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού, ειδικά σε μια κατηγορία που βασίζεται σε κίνηση όπως το Zumba, το kickboxing ή το CrossFit", λέει ο McCall (σε αντίθεση με μια πιο στατική προπόνηση, όπως η εσωτερική ποδηλασία).

Τελικά, η απάντηση στο δίλημμα ύπνου-εναντίον προπόνησης ενέχεται στο άτομο, αλλά κατά κανόνα, ο McCall συνιστά να επιλέξεις να κοιμηθείς εάν είσαι από την προηγούμενη μέρα με ελάχιστο ύπνο.«Λιγότερο από πέντε ώρες ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τους χρόνους αντίδρασης και τη γνωστική λειτουργία, και οι δύο είναι κρίσιμες για τη βέλτιστη απόδοση κατά τη διάρκεια της άσκησης», εξηγεί.

2.Υπάρχει περίπτωση να τραυματιστείς

Εάν πονάς  την ημέρα μετά από μια σκληρή προπόνηση, η άσκηση μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να ανακάμψεις αυξάνοντας την κυκλοφορία, η οποία επιταχύνει την επούλωση, σύμφωνα με τον McCall. Ο τραυματισμός όμως είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία."Ο πόνος είναι ένα φυσικό σημάδι ότι κάτι πάει στραβά. Οι γιατροί χρησιμοποιούν μια κλίμακα πόνου από 1 έως 10, όπου στο 1 δεν υπάρχει πόνος και στο 10 είναι βασανιστικός. Εάν ένας μυς πονάει, περίπου τρία έως πέντε στην κλίμακα, τότε προτίμησε μια πιο χαλαρή άσκηση. Αλλά αν ένας μυς πονάει, σκέψου έξι ή παραπάνω, τότε η υπερβολική άσκηση  μπορεί να ασκήσει πολύ πίεση  στον ιστό και να τον αποτρέψει από τη σωστή επούλωση. "

3.Είσαι άρρωστη

"Ο πυρετός είναι μια ένδειξη ότι το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να νικήσει έναν ξένο εισβολέα", λέει ο McCall. Εάν αντιμετωπίζεις μια πλήρη ασθένεια, θέλεις το σώμα σου  να δίνει την ενέργειά του για να βελτιωθεί, όχι να ασχοληθεί με την πίεση της άσκησης.Επιπλέον, δεν θέλεις να εξαπλώσεις  τα μικρόβιά σου στο γυμναστήριο. «Το να νιώθεις άρρωστος είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, άκουσε το σώμα σου και σεβάσου το. Είναι καλύτερα να πάρεις δύο έως τέσσερις μέρες ρεπό και να ανακάμψεις  πλήρως παρά να έχεις μια παρατεταμένη ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4.Μόλις έκανες μια θεραπεία στο δερματολόγο

"Ζητώ από τους ασθενείς μου να περιμένουν 24 ώρες πριν ασκηθούν μετά από οποιαδήποτε ενέσιμη θεραπεία όπως επιθέματα ή Botox, καθώς επίσης και μετά από συνεδρίες λέιζερ ή άλλες θεραπείες που μπορεί να καταστρέψουν προσωρινά την επιφάνεια του δέρματος", λέει η δερματολόγος Jessica Krant, ιδρυτής του «Τέχνη της Δερματολογίας στη Νέα Υόρκη». «Θέλουμε τα εγχυμένα υλικά να παραμείνουν στη θέση τους για μερικές μέρες να σταθεροποιηθούν ή να απορροφηθούν και θέλουμε να επουλωθούν οι τυχόν ανοιχτές μικροσκοπικές τρύπες βελόνας για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αυξημένου τραύματος», εξηγεί.

5.Έχεις σοβαρά ηλιακά εγκαύματα

Το κάψιμο από τον ήλιο είναι αρκετά επίφοβο  και αυτό σημαίνει να παραλείψεις  την προπόνηση σου εάν είσαι πραγματικά κόκκινη από τον ήλιο. "Με ακραία ηλιακά εγκαύματα, υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας, ηλιακής νόσου, ανισορροπίας ηλεκτρολυτών και διαχείρισης σωματικών υγρών και υπερθέρμανσης", προειδοποιεί η Krant. «Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ξεκούραση, ενυδάτωση και καταπραϋντικές κρέμες έως ότου τακτοποιηθούν όλα.Θα έλεγα να περιμένετε περίπου 48 ώρες πριν κρίνουμε εάν το δέρμα έχει ηρεμήσει και αισθάνεστε αρκετά καλά για να ασκηθείτε».

6.Μόλις έχεις βάλει σπρέι μαυρίσματος

Εντάξει, ίσως αυτός δεν είναι ένας λόγος υγείας για να παραλείψεις  την προπόνησή σου, αλλά εάν έχεις ξοδέψει τα χρήματά σου σε ένα σπρέι μαυρίσματος πιθανότατα δεν ψάχνεις  για μια τυχαία, εμφάνιση. "Ένα κλασσικό  μαύρισμα με σπρέι  απαιτεί οκτώ ώρες για να αναπτυχθεί πλήρως, οπότε δεν πρέπει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να κάνετε ντους ενώ το μαύρισμα αναπτύσσεται", λέει η Sophie Evans, ειδικός αισθητικός-κοσμητολόγος στο St. Tropez.

Παράλειψε την έντονη γυμναστική και στρέψου σε κάτι πιο χαλαρό αν:

7.Αισθάνεσαι ατονία από τον καιρό

Όπως λέει ο McCall, θα πρέπει να παραλείψεις  την προπόνησή σου εάν είσαι άρρωστη , αλλά να ακολουθήσεις τη ρουτίνα της γυμναστικής σου  με λιγότερη ίσως άσκηση όταν αισθάνεσαι απλά λίγο «down». "Η χαμηλότερη ένταση είναι καλύτερη - μπορείτε να κάψετε λίγη ενέργεια, αλλά η υπερβολική ένταση μπορεί να υποβαθμίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έτσι, ένας μακρύς, γρήγορος περίπατος είναι καλός, αλλά υπάρχει κίνδυνος όσο αυξάνεται η ένταση"

8.Μόλις έκανες  αποτρίχωση στο μπικίνι

Να είσαι  προσεκτική   με  τις προπονήσεις σου  μετά το κερί – έχεις ήδη υποστεί αρκετό πόνο. "Το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι  δύσκολο. Κάθε ελαφρύτερη άσκηση με πιο χαλαρά ρούχα είναι καλύτερη επιλογή  για μέρες μετά το κερί". Φυσικά, κάνε  ό, τι είναι κατάλληλο για εσένα  και τις συγκεκριμένες ανάγκες και στόχους σου.

9.Έχεις  ένα ολοκαίνουργιο τατουάζ

Ενώ ο ίδιος ο ιδρώτας δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία επούλωσης, πρέπει να είσαι  προσεκτική  για να βεβαιωθείς  ότι δεν θα το καταστρέψεις  ενώ είναι φρέσκο, λέει η Krant. Επιπλέον, δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις  τη μόλυνση και τα γυμναστήρια τείνουν να είναι κέντρα μικροβίων. Αυτό που μπορείς  να κάνεις  εξαρτάται από το πού είναι το τατουάζ και πόσο μεγάλο είναι. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγεις την τριβή, ώστε να μην προκαλέσεις  ζημιά ή να ερεθίσεις  το τατουάζ σου."Συνιστώ χαμηλή δραστηριότητα για να αποφύγεις  τυχόν τυχαίες γρατζουνιές ή τραυματισμούς σε φρέσκο  τατουάζ  μέχρι να επουλωθεί μετά από περίπου 10 ημέρες"

10. Έχεις κάνει δύο ημέρες προπόνησης υψηλής έντασης στη σειρά

Ενώ ο McCall λέει ότι μπορείς να ασκηθείς σχεδόν κάθε μέρα, το κλειδί είναι η εναλλαγή της έντασης των προπονήσεών σου - κατά κανόνα, μετά από μία έως δύο ημέρες υψηλής έντασης, θα πρέπει να κάνεις μίξη σε μια προπόνηση χαμηλής έως μέτριας. «Ο μυϊκός ιστός χρειάζεται χρόνο για να επισκευαστεί», εξηγεί. "Η άσκηση υψηλής έντασης προκαλεί σωματικό στρες στον ιστό και το υπερβολικό άγχος με ελάχιστο χρόνο ανάκαμψης  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροχρόνιο τραυματισμό". Εάν δεν δίνεις στο σώμα σου τον χρόνο ανάκαμψης που χρειάζεται, υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

11. Είσαι από hangover

Νομίζω σε όλους μας έχει συμβεί. Και ενώ η κίνηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι καλύτερο να την  διατηρήσεις  χαμηλά . «Πολύ έντονη άσκηση  θα μπορούσε να βλάψει το σημεία του εγκεφάλου, καθώς και οι κινητικές ικανότητες θα επηρεαστούν, οπότε το να κάνεις σκληρές ασκήσεις όταν είσαι ακόμα ζαλισμένη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού». «Ένας μακρύς περίπατος ή ένα ελαφρύ τρέξιμο είναι καλό την επόμενη μέρα, μετά από μια  ξέφρενη νύχτα έξω»!

Αγαπημένο