ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

1+1 ασκήσεις για να κάνεις στο πάρκο της γειτονιάς σου μόνο με το βάρος σου

Δεν θα χρειαστείς καν εξοπλισμό!
2
'
γυμναστική στο πάρκο istock

Αν αγαπάς τη γυμναστική και δεν κάνεις χωρίς αυτήν ούτε την περίοδο της καραντίνας, τότε έχουμε να σου πούμε πως κάνεις πολύ καλά, αφού η άσκηση ωφελεί τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μπορεί να γυμναστήρια, λοιπόν, να είναι κλειστά και να παράμενουν, όπως φαίνεται για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα, ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος να γυμναστείς και να πάρεις και τον... αέρα σου! 

Βγες από το σπίτι! Έξω στη φύση, τι καλύτερο; Όλο και κάποιο στάδιο, γήπεδο, πάρκο θα έχεις στη γειτονιά σου, εκμεταλλεύσου το! Γυμνάσου, πάρε καθαρό αέρα, δες κόσμο, κάνε το περπάτημά σου και νιώσε την πραγματική ευεξία. 

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμό, τότε χρησιμοποίησε μόνο το βάρος του σώματός σου. Πως θα το κάνεις αυτό;

Άσκηση πρώτη: Push ups

Τα push ups είναι η άσκηση που πρέπει να σίγουρα να εντάξεις στην προπόνησή σου. Βρες ένα παγκάκι, βάλε κόντρα και ξεκίνα! Κάνε για αρχή 2 σετ με 10 επαναλήψεις! Είναι από τις καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης χεριών και ώμων, ενώ για τις γυναίκες τα push ups είναι ιδανικά για την ανόρθωση στήθους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να διατηρείς τον κορμό σου σε μία ευθεία, με σωστές αναπνοές.

gumnastiki_fusi

 

Άσκηση δεύτερη: Jump Squats

Τα καθίσματα, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι μία άσκηση που συνιστάται σε όλες τις προπονήσεις, καθώς είναι ο "βασιλιάς των ασκήσεων". Έτσι, εκτός από τα βαθιά squats που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν και τα jump squats. Κάθισμα με άλμα, επί της ουσίας. Η άσκηση αυτή καίει περισσότερο λίπος σε σχέση με άλλες, ενεργοποιεί το 60% των μυών του σώματος, είναι άριστη αερόβια άσκηση για άντρες και γυναίκες.  Ξεκίνα με 3 σετ των 10 επαναλήψεων και σταδιακά με τον καιρό ανέβασε τις επαναλήψεις!  

jump_squat

Αν έχεις πρόβλημα με τα γόνατα ή τη μέση σου απόφυγε τη συγκεκριμένη άσκηση!

 

 

 

Αγαπημένο