ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες το online dating;

Πως αντιδρούν άνδρες και γυναίκες στο διαδικτυακό φλερτ;
04.01.2023
2
'
Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες στο online dating; Photo/Istock

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος γνωριμίας εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο διαδικτυακός. Τι ψάχνουν όμως οι άνδρες και τι οι γυναίκες στο διαδίκτυο;

Είναι γνωστό ότι κατά βάση οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιστασιακό σeξ και οι γυναίκες για τη δέσμευση, όπως χαρακτηριστικά είπαν και οι Hallam, De Backer, Fisher and Walrave μέσα από έρευνά τους, το 2018.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κατέληξαν στο ότι το ανδρικό φύλο επιλέγει τη σeξουαλική ποικιλία, τον μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων και το περιστασιακό σeξ, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Εικόνα
Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες στο online dating;

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή τα δύο φύλα διαφέρουν στον τρόπο σκέψης και πιο συγκεκριμένα οι άνδρες προτιμούν μεγαλύτερο αριθμό απογόνων. Αντίθετα οι γυναίκες ψάχνουν έναν σταθερό σύντροφο που θα τους προσφέρει ασφάλεια.

Μάθε ακόμα: Οι 3+1 τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία σου - Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα;

Η τρέχουσα μελέτη που παρακολουθεί ο Hallam και οι συνεργάτες του, είναι βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία 254 ατόμων και από τα δύο φύλα (57,9% γυναίκες με μέση ηλικία τα 30 έτη).

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χρησιμοποιήσει διαδικτυακούς ιστότοπους και εφαρμογές γνωριμιών για να γνωρίσουν συντρόφους.

Ένα ποσοστό που άγγιζε το ένα τρίτο της ομάδας, έδειξε ότι ήταν σε σοβαρή σχέση ή παντρεμένες/οι και πάνω από το 55% ήταν ελεύθερες/οι, την περίοδο που εκτυλίχθηκε η μελέτη.

Στην ομάδα των ατόμων αυτών, τέθηκαν κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις που ήταν σχετικές με την εμπειρία τους στις διαδικτυακές γνωριμίες, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τα κίνητρα των διαδικτυακών γνωριμιών και το είδος της σχέσης που ανέπτυξαν.

Εικόνα
Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες στο online dating;

 

Σε ποιο πόρισμα κατέληξαν οι ερευνητές;

Μέσα από το πείραμα αυτό οι ερευνητές αρχικά ανακάλυψαν το είδος της πλατφόρμας που χρησιμοποίησαν τα δυο φύλα. Οι άνδρες χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες γνωριμιών, ενώ οι γυναίκες εφαρμογές γνωριμιών.

Το συμπέρασμα αυτό αλλάζει τα μέχρι σήμερα στερεότυπα, αφού τα applications συνδέονται με το στερεότυπο του περιστασιακού σeξ, ενώ οι γυναίκες θεωρείται ότι αναζητούν μια ρομαντική σχέση.

Εικόνα
Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες στο online dating;

Διάβασε επίσης: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ΔΕΝ είσαι έτοιμος για σχέση

Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές γνωριμίες για περιστασιακό σeξ, παρά για συναισθηματική δέσμευση και όσοι είχαν περιορισμένη κοινωνική σeξουαλικότητα αναζητούσαν συχνότερα οικειότητα και δέσμευση.

Επιπροσθέτως όσο η ηλικία των ανθρώπων αυξανόταν, τόση μεγαλύτερη ήταν και η ανάγκη για συναισθηματική δέσμευση αλλά και περιστασιακό σeξ, χωρίς ωστόσο να έχουν τον ενθουσιασμό των νέων και την ανάγκη επιβεβαίωσης.

Εικόνα
Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και πώς οι άνδρες στο online dating;

Φωτογραφικά πρακτόρεία: iStock

Αγαπημένο