ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φλερτ: Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ελκύει κάποιον σε ένα ραντεβού;

Κι όμως δεν είναι η εμφάνιση το "κλειδί" της έλξης
13.12.2022
2
'
Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ελκύει κάποιον σε ένα ραντεβού; Photo/Istock

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι μια καλή εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική, αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό που θα σε κάνει να κερδίσεις το πρόσωπο που επιθυμείς!

Αναρωτίεσαι ποιος είναι ο τρόπος να κάνεις αυτόν που σε ενδιαφέρει, να θέλει να σε ξαναδεί και την επομένη ημέρα; Οι ειδικοί έρχονται για ακόμα μια φορά να δώσουν απάντηση στο ερώτημα σου!

Στοιχεία στο πρόσωπο, όπως υποσχόμενο βλέμμα, σαρκώδη χείλη, ζουμερές καμπύλες ή θεληματικό πηγούνι, ακούγεται συχνά ότι είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά για την έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Ωστόσο, σχετική έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί που μας ωθούν να επιδιώξουμε την επαφή με κάποιον, και υπερτερούν, του ενδιαφέροντος καθαρά της εξωτερικής εικόνας!

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει: Αυτά είναι τα 11 λάθη που χαλάνε το φλερτ σύμφωνα με έρευνα

Όπως άλλωστε ορίζει και ο παγκόσμιος νόμος έλξης του Νεύτωνα, κάθε σώμα με μάζα στο σύμπαν, έλκει κάθε άλλο σώμα με μάζα. Έτσι ο «νόμος της ερωτικής έλξης», αφαιρεί αυτό το «κάθε» από τη σχέση και κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά και η Δρ Wendy L. Patrick, για την έρευνα "The Way You Make Me Feel" (2010) των Noah Eisenkraft και Hillary Anger Elfenbein, όπου συνέβαλε στην ανάδειξη του ρόλου της συναισθηματικής παρουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, το κυριότερο χαρακτηριστικό έλξης αφορά τα συναισθήματα που προκαλεί κάποιος στα άτομα του περιβάλλοντός του.

Εικόνα
Το κύριο μυστικό της έλξης! Τι έδειξε σχετική μελέτη ερευνητών;

Επιπροσθέτως η μελέτη αυτή συμπεραίνει, ότι τα αισθήματα που προκαλούμε στους άλλους μέσω της συναισθηματικής μας παρουσίας, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός ευρύτερου μηχανισμού που περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά μοτίβα συμπεριφοράς, όπως ένδειξη θέρμης ή κυριαρχίας καθώς και λεκτική ή μη λεκτική επικοινωνία.

Ποιο είναι το μυστικό του επιτυχημένου φλερτ;

Σε άλλη μελέτη που προηγήθηκε το 2015, με 40 συμμετέχοντες, σχετικά με το πώς η συναισθηματική παρουσία επηρεάζει το ερωτικό ενδιαφέρον, έδειξε ότι από τα έξι ή επτά άτομα του αντίθετου φύλου που συνάντησαν σε σύντομα ραντεβού -στο πλαίσιο του πειράματος- δήλωσαν ενδιαφέρον για νέα συνάντηση με όσους είχαν εντονότερη θετική, συναισθηματική παρουσία.

Εικόνα
Το κύριο μυστικό της έλξης! Τι έδειξε σχετική μελέτη ερευνητών;

Με λίγα λόγια η πρόκληση θετικών αισθημάτων, είναι και η κατάλληλη στρατηγική του σωστού φλερτ!

Ρίξτε μια ματιά: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ΔΕΝ είσαι έτοιμος για σχέση

Αγαπημένο