ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κάνετε τις διακοπές των Χριστουγέννων αξέχαστες για τα παιδιά

Τα δώρα ίσως ξεχαστούν αλλά οι αναμνήσεις που θα τους χαρίσετε θα τις θυμούνται για πάντα. Ξεκινήστε από τώρα να οργανώνετε σχέδια μαζί τους για το πώς θα περάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα, ever!
2
'
οικογενειακές γιορτές χριστούγεννα istockphoto

Στο χέρι σας είναι να μοιραστείτε με τα παιδιά καινούργιες εμπειρίες και δραστηριότητες έτσι ώστε να γιορτάσουν με χαρά την πιο μαγική εποχή της παιδικής ηλικίας. Αυτοί οι 10 τρόποι θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις διακοπές των γιορτών αξέχαστες στα παιδιά! Δες κι αυτό: Δώσε στο παιδί σου εμπειρίες, όχι αμέτρητα παιχνίδια

1 Παίξτε μαζί τους

Διοργανώστε μίνι αγώνες επιτραπέζιων παιχνιδιών και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά. Καθιερώστε κάποια έπαθλα για τους νικητές όπως μία ζεστή σοκολάτα ή μία βόλτα.

Δες επίσης: Έξυπνα παιχνίδια για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά!

2 Μηνύματα από το μέλλον

Γράψτε μαζί με τα παιδιά ένα γράμμα για να το στείλετε στους μελλοντικούς σας εαυτούς. Βάλτε τα σε ένα κουτί, αποθηκεύστε το και ανοίξτε το του χρόνου, την ίδια μέρα!

3 Καθιερώστε τη μέρα ελευθερίας

Για μια ολόκληρη μέρα δώστε τους την ελευθερία να πάρουν τα παιδιά αποφάσεις για το τι θα κάνει όλη η οικογένεια μαζί. Βάλτε κάποιους κανόνες και δώστε τους την ευκαιρία να καταλάβουν πως είναι να παίρνει κάποιος αποφάσεις και για τους άλλους.

4 Κάντε μία καλή πράξη

Εξηγήστε τους την έννοια της φιλανθρωπίας και γιατί πρέπει να μάθουν να προσφέρουν και να μοιράζονται. Επισκεφτείτε κάποιο bazaar που έχουν σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους μας ή αδέσποτα ζώα. Χαρίστε ό,τι παιχνίδι δεν χρειάζονται σε κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Εικόνα
istockphoto

 

5 Στήστε αντίσκηνο στο σαλόνι

Φτιάξτε μία τέντα από σεντόνι, πάρτε φακούς, κλείστε τα φώτα στρώστε υπνόσακους και πείτε ο καθένας μία ιστορία!

Δες κι αυτό: Πώς οι γονείς θα επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους

6 Φτιάξτε αναμνήσεις με ένα άλμπουμ με φωτογραφίες

Βγάλτε συγκεκριμένες πόζες σε συγκεκριμένες ημέρες και κάθε χρόνο βγάζετε τις ίδιες. Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν θα έχουν μια σειρά από οικογενειακές φωτογραφίες που θα τους θυμίζουν τις μέρες αυτές.

7 Μαγειρέψτε μαζί τους 

Φτιάξτε κουλουράκια, τη βασιλόπιτα, τα φαγητά για το γορτινό ττραπέζι. Τα παιδιά νιώθουν υπερήφανα που τους δείχνετε εμπιστοσύνη και τους αναθέτετε αρμοδιότητες.

Εικόνα
istockphoto

 

8 Οργανώστε βραδιές κινηματογράφου

Κάντε μια λίστα με τις ταινίες που θέλετε να δείτε όλοι μαζί. Φτιάξτε εισιτήρια, ποπ κορν και στο τέλος της ταινίας βαθμολογήστετη!

9 Μη μένετε στο σπίτι

Κάντε μικρές αποδράσεις. Τώρα είναι ευκαιρία για περιπάτους σε κάποιο άλσος, για σύντομες εκδρομές στη Φύση.

10 Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές

Το πιο πολύτιμο δώρο στα παιδιά είναι η αγάπη, η αγκαλιά και ο ποιοτικός χρόνος που θα αφιερώσετε στα παιδιά. Αυτά τα τρία πράγματα, να είστε σίγουροι ότι θα τα θυμούνται για πάντα!

Διαβάστε ακόμη: Πόσες αγκαλιές την ημέρα χρειάζεται το παιδί σου

Αγαπημένο