ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πως θα μαθετε στο παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι του;

Μερικοί τρόποι για να μην μοιράζεστε το κρεβάτι κάθε βράδυ
02.04.2022
3
'
Πως θα μαθετε στο παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι του; CHILDREN_ON_BED

Το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο! Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά δε θέλουν να κοιμηθούν στο δικό τους κρεβάτι και προτιμούν εκείνο των γονιών τους! Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι. Το θέμα είναι πως μπορούμε ως γονείς να το αντιμετωπίσουμε!

Σας έχουμε 5 συμβουλές ώστε το παιδί σας να αρχίσει να κοιμάται στο δωμάτιό του, μέχρι αυτό να του γίνει συνήθεια!

Διαβάστε ακόμη: Οι απαγορευμένες φράσεις που δεν πρέπει να λες στο παιδί σου!

  • Εξετάστε το μέγεθος του κρεβατιού. Κάποιες φορές κάνουμε το λάθος να αλλάζουμε κρεβάτι στο παιδί απότομα και από μία μικρή κούνια να το πηγαίνουμε σε μεγάλο κρεβάτι. Είναι λογικό λοιπόν το παιδί να μην νιώθει άνετα. Φροντίστε η μετάβαση να είναι ομαλή από την κούνια σε ένα μικρότερο κρεβάτι όπου μπορεί να νιώσει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά και να μην σοκαριστεί από το αφιλόξενο περιβάλλον ενός κρεβατιού πολύ μεγάλου για το μικρό του σωματάκι. 
  • Δώστε μία προειδοποίηση στο παιδί ότι πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Μην το ξαφνιάζετε λέγοντάς του "τώρα πρέπει να κοιμηθείς". Το παιδί σοκάρετε, βλέπει τον ύπνο σαν κάτι απειλητικό και μπορεί να αντιδράσει αρνητικό. 
  • Διαμορφώστε το δωμάτιό του με απαλά χρώματα. Όσο πιο παλ, τόσο πιο χαλαρωτικά. Επίσης διακοσμήστε το δωμάτιο με παιχνίδια και αντικείμενα που αρέσουν στο παιδί. Απομακρύνετε από το οπτικό του πεδίο οτισήποτε μπορεί να προκαλεί σκιές το βράδυ. 
  • Αφήστε ένα απαλό φως να καίει τη νύχτα. Τα περισσότερα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι. Βάλτε του δίπλα του και ένα φακό ή φανάρι που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει αν νομίζει ότι θέλει περισσότερο φως στο δωμάτιό του. Την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να την εντάξετε σαν παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας, παίζοντας στο σκοτάδι και ανοίγοντας το φως ή το φακό για να βρείτε κάτι ή κάποιον που κρύβεται. 
  • Εάν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να εκφραστεί, ρωτήστε το να σας πει το λόγο. Μπορεί να είναι τόσο απλό. Να σας πει το πρόβλημά του, να το συζητήσετε, να το λύσετε και να κοιμάται ο καθένας στο  κρεβάτι του κάνοντας όνειρα γλυκά! 
Εικόνα
istock

 Δείτε και αυτό: Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν πίνει αρκετό νερό

Αγαπημένο