ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να προετοιμάσεις την κόρη σου για την πρώτη της περίοδο!

Πως να προετοιμάσεις και εσύ την κόρη σου για την πρώτη της περίοδο, μπορείς!
16.03.2022
1
'
Πώς να προετοιμάσεις την κόρη σου για την πρώτη της περίοδο! Μαμά_και_κόρη

Η πρώτη περίοδος είναι ένα σημείο αναφοράς στη ζωή κάθε γυναίκας, για την ακρίβεια κάθε κοριτσιού που «γίνεται γυναίκα», όπως λέει και ο λαός. Η έναρξη της εμμήνου ρύσεως είναι ένα γεγονός που κατά κάποιο τρόπο συμβολίζει την μετάβαση του κοριτσιού από την παιδική ηλικία στη γυναικεία ωριμότητα.

Η κοπέλα καλείται να αντιμετωπίσει αλλαγές στο σώμα αλλά και στην ψυχοσύνθεση της εφόσον οι ορμόνες θα λέγαμε πως «κάνουν πάρτι». Αν είσαι μητέρα και έχεις περάσει από αυτή τη διαδικασία γνωρίζεις τις δυσκολίες αλλά και τις αλλαγές που θα επιφέρει η περίοδος στην κόρη σου. Όμως χαίρεσαι, γιατί «το κοριτσάκι σου γίνεται γυναίκα». 

Εικόνα
mother and daughter

 

Δείτε επίσης : Θέλεις να είναι η περίοδός σου ανώδυνη; Μπορείς!

Μάθε λοιπόν πως θα προετοιμάσεις «το κοριτσάκι» σου για αυτή τη μεγάλη αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει!

Υπομονή και κατανόηση:

Υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, όπως ο θυμός ακόμη και η αποφυγή της συζήτησης για το θέμα της περιόδου. Η αμηχανία δεν είναι κάτι πρωτότυπο αλλά η πιο συνηθισμένη αντίδραση και από τις δύο σας.

Μην ξεχνάς πως η εφηβεία πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και ίσως περίπλοκη που συνοδεύεται από συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδιαίτερα με όλες αυτές τις ορμόνες που επηρεάζουν τον οργανισμό μιας νέας γυναίκας, γι’ αυτό μην πάρεις προσωπικά την αρνητική αντίδραση που πιθανότατα θα προκύψει. Απλώς δήλωσε πως θα είσαι δίπλα στην κόρη σου και θα το συζητήσετε όταν θα νιώσει άνετα.

Ίσως σε ενδιάφερει : 5 tips για να αποφύγετε το φούσκωμα της περιόδου

Κατάλληλη προετοιμασία:

Να έχεις σε ένα σημείο του δωματίου σου ή του μπάνιου με το οποίο έρχεται σε οπτική επαφή , ένα κουτί με σερβιέτες και σε τυχόν απορία να είστε έτοιμη να απαντήσετε από το τι είναι μέχρι και το πως τη χρησιμοποιείς. Μπορείς επίσης να μοιραστείς μερικές εμπειρίες που είχες. Απέφυγε για αρχή όλα τα ατυχήματα  ή τις αμήχανες στιγμές σου, ίσως να τις μοιραστείτε αργότερα. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η εξοικείωση και όχι ο φόβος.

Εικόνα
mother and daughter

Μια πλήρη ενημέρωση για την έμμηνο ρύση:

Η σωστή και κατάλληλη ενημέρωση πάνω σε διάφορα ζητήματα που πρέπει να έχει υπόψη της μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για μια κοπέλα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την περίοδό της. Ίσως γιατί οι γυναίκες μπαίνουν στην διαδικασία της περιόδου και άλλες επιστημονικές και βιολογικές πληροφορίες βοηθήσουν στην κατανόηση.

Επίσης, πρέπει να ειπωθεί πως είναι ένα τελείως φυσιολογικό γεγονός σε μια γυναίκα και πως η κάθε μια από εμάς έχει άπειρες επιλογές να διαλέξει ποιος τύπος σερβιέτας καλύπτει τις προσωπικές της ανάγκες.

Διάβασε εδώ : Πόσα κιλά παίρνεις όταν έχεις περίοδο;

Κατάρριψη κάθε μύθου:

Πληροφορήστε όσο πιο έγκαιρα γίνεται το παιδί ώστε να μην έρθει αντιμέτωπο με κάθε πληροφορία που θα ακούσει από φίλες και γνωστές στο σχολείο. Οι διάφοροι μύθοι που μπορεί να ακούσει μπορεί να οδηγήσουν σε παραπληροφόρηση και σύγχυση.

Κάνε ξεκάθαρο ότι η περίοδος διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα όσον αφορά τα συμπτώματα, τη ροή, την ηλικία κατά την οποία ξεκινά αλλά και τη διάρκεια της.

Αγαπημένο