ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το παιδί σου να τρώει με μεγαλύτερη προθυμία

Τι να κάνεις αν το παιδί δεν τρώει
25.01.2023
1
'
5 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το παιδί σου να τρώει με μεγαλύτερη προθυμία istock

Οι περισσότεροι γονείς δυσκολεύονται να ταΐσουν τα παιδιά τους τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και ειδικά με τις σωστές και υγιεινές τροφές για την ανάπτυξή τους. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, παρακάτω θα βρεις μερικά έξυπνα κόλπα για να κάνεις το παιδί σου να είναι πιο πρόθυμο να φάει.

Πώς θα κάνω το παιδί μου να τρώει;

Πρέπει να μην πιέζεις το παιδί

Πρέπει να διαχειριστείς την άρνηση του παιδιού να φάει και να μην αντιδράσεις αρνητικά και έντονα. Τα παιδιά χρειάζονται το χρόνο τους μέχρι να εντάξουν στη διατροφή τους μια τροφή. Θα πρέπει δηλαδή να αγγίξουν, να μυρίσουν και να παρατηρήσουν την κάθε λεπτομέρεια του πιάτου τους πριν αρχίσουν να το δοκιμάζουν. Να είσαι λοιπόν υπομονετική μέχρι να κάνει την κίνηση να φάει.

Εικόνα
kids

Κάνε όμορφο το πιάτο του

Επίλεξε πιατάκια με έντονα χρώματα και μοτίβα και προσπάθησε να δημιουργήσεις με τις διάφορες τροφές του πιάτου φατσούλες, δεντράκια και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, ώστε το φαγητό να μοιάζει με παιχνίδι.

Δες επίσης: Υπάρχει σωστός τρόπος να επιβραβεύσεις το παιδί σου;

Επιβράβευσε την κάθε κίνηση

Δείξε ότι επιβραβεύεις την προσπάθειά του κάνοντας παλαμάκια, με ένα μεγάλο χαμόγελο και με τα πιο γλυκά λόγια.

Μαγειρέψτε μαζί

Η μαγειρική είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες που μπορούν από τη μία να ενισχύσουν τις ικανότητες του παιδιού, αλλά και τη μεταξύ σας σχέση, και από την άλλη τα παιδιά μπορού να έρθουν σε επαφή με όλες τις πρώτες ύλες και να γνωρίσουν την προετοιμασία της τροφής. Έτσι, λοιπόν αυξάνονται οι πιθανότητες να δοκιμάσουν και να απολαύσουν το πιάτο τους.

Εικόνα
kids

Φάε μαζί του το ίδιο φαγητό

Τα παιδιά ακολουθούν πάντα το παράδειγμα των γονιών τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέγεις τις ίδιες τροφές με το παιδί σου προκειμένου να το παρακινήσεις να δοκιμάσει το πιάτο του.

Μάθε ακόμα: Ερεθισμένο δέρμα μωρού: Πιθανές αιτίες και λύσεις για να αντιμετωπίσετε άμεσα τις κοκκινίλες και τα εξανθήματα

Αγαπημένο