ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαρία Σπυράκη: Αυτός είναι ο σύζυγός της με τον οποίο μετρά πολλά χρόνια κοινής πορείας και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά

Όσα δεν γνωρίζετε για τη Μαρία Σπυράκη!
17.11.2022
2
'
Μαρία Σπυράκη: Αυτός είναι ο σύζυγός της με τον οποίο μετρά πολλά χρόνια κοινής πορείας και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά Papadakis press

Η Μαρία Σπυράκη είναι μία από τις πιο καταξιωμένες δημοσιογράφους των Media. Έχει καλύψει πολλά κρίσιμα γεγονότα και έχει συμμετάσχει σε αρκετές δημοσιογραφικές αποστολές εκτός συνόρων. Από τη δημοσιογραφία βρέθηκε στο χώρο της πολιτικής και από το 2014 διατελεί Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί η ίδια να έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλές σκανδαλώδεις πληροφορίες για το πολιτικό τοπίο, ωστόσο διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ όσον αφορά την προσωπική της ζωή και ποτέ δε μιλά για την οικογένειά της.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε ποιος είναι ο σύζυγός της με τον οποίο μετρά πολλά χρόνια κοινής πορείας και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Μαρία Σπυράκη: Ο μακροχρόνιος γάμος με το σύζυγό της

Εικόνα
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ

Η Μαρία Σπυράκη από την αρχή της καριέρας της απασχολούσε την επικαιρότητα μόνο μέσω της δουλειάς της. Σπάνια λοιπόν, κάνει εμφανίσεις σε κοσμικές εκδηλώσεις με το σύζυγό της, Στράτο Στυλιανίδη.

Ο Στράτος Στυλιανίδης είναι Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης στη σχολή του ΑΠΘ και διατελεί Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης. Έλαβε το δίπλωμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού (1996) από το Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα. Στη συνέχεια απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμά του (2001) στη Φωτογραμμετρία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενώ, το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα από δημοσιεύσεις, βιβλία και διαλέξεις.

Εικόνα
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ

Η Μαρία Σπυράκη και ο Στράτος Στυλιανίδης παντρεύτηκαν το 2008 και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά που είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους.

Δείτε επίσης: Νίκη Κεραμέως: Δείτε το σύζυγό της, Δημήτρη Λουκά με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους

Λίγα λόγια για τη Μαρία Σπυράκη

 • Η Μαρία Σπυράκη (Λάρισα, 11 Σεπτεμβρίου 1965) είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος, πολιτικός και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ).
 • Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1965, όπου και μεγάλωσε.
 • Είναι 57 ετών.
 • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χημεία, ενώ στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία, πιο συγκεκριμένα ΜΜΕ και Ειδήσεις, στο London School of Journalism. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και για τις μετακινήσεις πληθυσμών.
Εικόνα
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον 904 Αριστερά στα FM, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ συνέχισε την καριέρα της στο STAR, στο ALTER και στο Mega.
 • Ακόμα, η Μαρία Σπυράκη έχει εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες, όπως η «Ημερησία του Σαββάτου», «Εξουσία», «Αγγελιοφόρος» και «Επενδυτής». Από το 1998 έως το 2014, εργαζόταν στο πολιτικό ρεπορτάζ.
 • Από το 2003 και για έναν χρόνο εργάστηκε στον Τομέα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα, τότε Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 • Το 2009, ξεκίνησε να παρακολουθεί κύκλο σπουδών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την οικονομική κρίση αλλά και τη συμβουλευτική διαχείριση κρίσεων, τους οποίους ολοκλήρωσε το 2011.
Εικόνα
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
 • Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η Μαρία Σπυράκη εξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (241.005 σταυροί προτίμησης).
 • Στις Ευρωεκλογές του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ), συγκεντρώνοντας 319.237 σταυρούς προτίμησης.

Μάθετε ακόμα: Νίκος Δένδιας: Αυτή είναι η σύζυγός του με την οποία είναι μαζί 23 χρόνια - Ο τρόπος που γνωρίστηκαν

Αγαπημένο