ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χρήστος Νικολόπουλος: Αυτή είναι η σύζυγός του με την οποία είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια - Ο τρόπος γνωριμίας τους

Δείτε τη σύζυγο του Χρήστου Νικολόπουλου και μάθετε κρυφές πτυχές της ζωής του!
2
'
Χρήστος Νικολόπουλος: Αυτή είναι η σύζυγός του με την οποία είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια - Ο τρόπος γνωριμίας τους Χρήστος_Νικολόπουλος

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι από τους πιο κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι τον έκανε να ξεχωρίσει ήδη από νεαρή ηλικία.

Οι συμμετοχές του ως δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, λέγεται ότι ξεπερνούν κάθε άλλον μουσικό - συνθέτη στη χώρα και τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος υπερβαίνουν τα 1800.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι ο Στέλιος Καζατζίδης, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Μανώλης Χιώτης, αλλά και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια, αλλά και να μάθετε τον τρόπο γνωριμίας τους, συνεχίστε να διαβάζετε!

Χρήστος Νικολόπουλος: Η σύζυγός του, ο τρόπος γνωριμίας τους και τα παιδιά τους

Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που ποτέ δεν έχει απασχολήσει τα Μέσα με την προσωπική του ζωή.

Μετρά πάνω από 50 χρόνια κοινής πορείας με τη σύζυγό του, η οποία τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε του βήμα. Έχουν επίσης αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

Καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο μετρ του μπουζουκιού, Χρήστος Νικολόπουλος είχε μιλήσει μεταξύ άλλων και για τη σύζυγό του, αλλά και για τον τρόπο γνωριμίας τους.

«Τη γνώρισα σε ένα κέντρο στη Κόρινθο και δέσαμε. Είναι λογίστρια. Είχε υπομονή και κατανόηση. Μέχρι να βρω το δρόμο μου, δούλευα πάρα πολύ και έλειπα. Δεν ζήλευα ούτε εγώ, ούτε όμως κι εκείνη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέροντας επίσης πως είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια.

«Ποτέ δεν έχω εκθέσει την οικογένειά μου, είμαι παραδοσιακός άνθρωπος, μου αρέσει φοβερά η οικογένειά μου, θέλω να είμαι μαζί τους. Δεν απόλαυσα αυτή την οικογενειακή θαλπωρή, γιατί το διάστημα από το 1970 έως το 1985 εργαζόμουν στο στούντιο. Σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες έπαιζα μπουζούκι. Έλειπα συχνά από το σπίτι μου. Τα δύο μου παιδιά μεγάλωναν και τα έβλεπα λίγο και τώρα έχω δύο εγγόνια. Τον εγγονό μου, Χρήστο Νικολόπουλο, και μία εγγονή. Ο εγγονός μου είναι 6,5 ετών, έχουμε μεγάλη και τρυφερή σχέση», είχε αναφέρει για την οικογένειά του σε άλλη του συνέντευξη ο κορυφαίος συνθέτης.

Ενώ, στην ερώτηση: «Ο ρόλος της συζύγου σας ήταν δύσκολος, είχε να αντέξει πολλά;», είχε αναφέρει τα εξής: «Είχε αντέξει πολλά, βέβαια. Η γυναίκα μου είναι ο ήρωάς μου. Μεγάλωσε τα παιδιά μας, επιβαρύνθηκε όλη τη διαδικασία, από τα φαγητά, τα σχολεία, να τα πηγαίνει, να τα φέρνει, παρελάσεις, γιορτές, σε όλα έτρεχε αυτή... Της χρωστάω πάρα πολλά. Ευτυχώς, δεν είναι από το χώρο μας για να έχει κι αυτή τις ίδιες δραστηριότητες, αφιέρωσε όλη της τη ζωή για την οικογένειά μας. Έκανε το κουμάντο, ήταν η πρωταγωνίστρια στο σπίτι. Γι' αυτό θα έπρεπε κάποιος να είναι βλάκας ή αγνώμων να μην το εκτιμήσει. Είμαστε μαζί 47 χρόνια και δεν ανταλλάξαμε ποτέ ούτε μία κουβέντα, δεν μαλώσαμε ποτέ. Είμαστε ακόμα ερωτευμένοι».

Δείτε παρακάτω τη σύζυγο του Χρήστου Νικολόπουλου:

Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ

Δείτε επίσης: Κώστας Μακεδόνας: Αυτή είναι η γοητευτική σύζυγός του με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά

Λίγα λόγια για το Χρήστο Νικολόπουλο: Η ηλικία, η καταγωγή, οι συνεργασίες και τα τραγούδια

 • Ο Χρήστος Νικολόπουλος γεννήθηκε στο Καψοχώρι Ημαθίας στις 11 Ιουλίου του 1947.
 • Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική.
 • Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα. Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί (αναφέρεται εκτεταμένη αναφορά στην ενδεικτική του δισκογραφία) και μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ' έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), «Στο σταυροδρόμι» (1977), «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά - ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.
Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Ο Χρήστος Νικολόπουλος αποτελεί την πεμπτουσία του να είσαι πραγματικά αυτοδίδακτος.
 • Με τα πρώτα του ακούσματα να έχουν σαφέστατα ρίζες της Ελληνικής μουσικής παράδοσης και με το πρώτο του μπουζούκι στα χέρια -σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών- βρέθηκε για πέντε μήνες κοντά σε ένα δάσκαλο μουσικής.
 • Αν και αρίστευσε στο διάβασμα του πενταγράμμου τα μυστικά του οργάνου που διάλεξε: το μπουζούκι, τα έμαθε μόνο αυτοδίδακτα.
 • Η οικογένειά του δεν είχε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για τις σπουδές του.
 • Η ενασχόληση με κάτι επαγγελματικό γύρω από τη μουσική, καθώς ήδη η οικογένειά του ασχολούνταν γύρω από αυτή, φάνταζε ως μονόδρομος για τον Χρήστο Νικολόπουλο από τη νεαρή του ηλικία.
Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Για λόγους βιοποριστικούς και με σκοπό να βοηθήσει τη φτωχή οικογένειά του ασχολήθηκε επαγγελματικά παίζοντας σε όλη την περιφέρεια της ιδιαίτερης πατρίδας του, σε κέντρα, γιορτές, γάμους, πανηγύρια κλπ.
 • Το 1963, σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, με την ευχή του πατέρα του ως μόνο εφόδιο, έφτασε στην Αθήνα. Στην οδό Βερανζέρου με Σατωβριάνδου στην Ομόνοια υπήρχε το «Καφενείο των Μουσικών».
 • Εκεί γνώρισε μουσικούς που τον βοήθησαν να παίζει σε δίσκους μικρών εταιρειών. Ο Στέλιος Ζαφειρίου, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι τον άκουσε και του πρότεινε να παίζουν μαζί στις ηχογραφήσεις μεγαλύτερων εταιρειών.
 • Σύντομα ο Χρήστος Νικολόπουλος άρχισε να γίνεται πιο γνωστός και πολλοί μιλούσαν για "μεγάλο μουσικό ταλέντο", εκθειάζοντας παράλληλα την σεμνότητα του.
 • Το 1964 δούλεψε για μία σεζόν εκεί που τραγουδούσε ο Μανώλης Αγγελόπουλος που χαρακτηριζόταν ως μεγάλος τραγουδιστής της περιόδου εκείνης.
Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Το 1965 ο μουσικός Πέτρος Ιατρού τον σύστησε στον Στέλιο Καζαντζίδη, με τον οποίο δούλεψε μαζί τα τελευταία χρόνια των τότε εμφανίσεων του Καζαντζίδη (1965-1966). Πήγαν σε περιοδείες στην Αμερική, Γερμανία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης την άνοιξη του 1966 αποχώρησε από τα κέντρα και από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε (παρά μόνο πολύ αργότερα και συμβολικά πλέον).
 • Ο Χρήστος Νικολόπουλος συνέχισε την πορεία του αυτόνομα, γνώρισε και εργάστηκε σχεδόν με όλους τους ρεμπέτες της εποχής (Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κυριαζής, Μάρκος Βαμβακάρης, Σταύρος Κουγιουμτζής). Από το 1968 άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του πλέον τραγούδια.
Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
 • Την περίοδο 1969-70 συνεργάστηκε και τον βοήθησε πολύ στις μουσικές σπουδές του ο Μανώλης Χιώτης. Όπως αναφέρει τακτικά ο Χρήστος Νικολόπουλος «Με τον Μανώλη Χιώτη ήταν σαν να απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα μαζί του». Είναι ευρέως γνωστό ότι, τουλάχιστον οι παλαιότεροι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού είχαν σαν ίνδαλμα τον Μανώλη Χιώτη και ο Μανώλης Χιώτης εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Νικολόπουλο.
 • Ο Χρήστος Νικολόπουλος υπήρξε επίσης στενός συνεργάτης με τον Γιώργο Ζαμπέτα και μάλιστα σε μία αφιέρωση του ο Γιώργος Ζαμπέτας τον αποκαλεί "γιο" του.
 • Ο Χρήστος Νικολόπουλος για τουλάχιστον 40 χρόνια έχει παίξει με το μπουζούκι του πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής δισκογραφίας, (κάποιοι μουσικοί συντελεστές το εκτιμούν σε ποσοστό 80% στον τομέα της λαϊκής μουσικής) και έχει συνθέσει επίσης, δουλειά πολύ επίπονη για ένα μουσικό.

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Μάθετε ακόμη: Στέφανος Κορκολής: Η σύζυγός του, η επιθυμία του να αποκτήσει παιδί και η μάχη με τον καρκίνο

Αγαπημένο