ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γονείς σε πανικό: 3 τρόποι να διαχειριστείς τα ζωηρά παιδιά σου

Με υπομονή και θέληση, όλα γίνονται!
3
'
zoira-paidia

Με την πανδημία να έχει αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, οι περισσότεροι γονείς στον πλανήτη είναι σε πανικό αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ζωηρά παιδιά τους. Αν ανάμεσα σε αυτές τις γραμμές αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τότε απλά συνέχιζε να διαβάζεις καθώς παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους για να μπορέσεις να φέρεις το σπίτι σου σε μια ισορροπία.

Συζήτησέ το 

Η επικοινωνία, λύνει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζεις. Σίγουρα τα παιδιά σου θα μπορέσουν να καταλάβουν πόσο σε δυσκολεύουν, αν φυσικά το συζητήσεις ήρεμα μαζί τους, χωρίς φωνές και νευρικότητα. Σε περίπτωση που είναι πολύ μικρά ώστε να κάνουν μια τέτοιου είδους συζήτηση, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τον σύζυγό σου, ώστε να συμβάλλει και αυτός στην καθημερινή σας νέα ρουτίνα.

zoira-paidia-goneis

Απασχόλησε τα ζωηρά παιδιά σου και... ηρέμησε

Όσο ζωηρά και αν είναι τα παιδιά σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν βρει έστω και μια δραστηριότητα την οποία απολαμβάνουν να κάνουν. Επένδυσε λοιπόν σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια τέτοιου είδους μπορείς να βρεις (για παράδειγμα αν τους αρέσει το δημιουργικό παιχνίδι μπορείς να πάρεις παζλ κάθε είδους) και φρόντισε να τα κρατάς απασχολημένα, πάντα υπό την επίβλεψή σου. Όσο κάνουν αυτό που τους αρέσει, δεν πρόκειται να τρέχουν μέσα στο σπίτι.

zoira-paidia-liseis

Χρησιμοποίησε την ανταμοιβή

Ακόμα και αν τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά για συζήτηση, σίγουρα δεν είναι τόσο μικρά ώστε να καταλάβουν την αξία της ανταμοιβής. Για κάθε μία ώρα που κάθονται ήσυχα και δεν τρέχουν πάνω κάτω, μπορείς να τους ανταμοίβεις με κάτι διαφορετικό, μικρό και ουσιώδες, ώστε να κατανοήσουν πως η τάξη και η ησυχία, έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως ενόσω εσύ νιώθεις πιεσμένος σαν γονέας και σε αδιέξοδο με τα παιδιά σου και τις καταστάσεις που βιώνεις, και εκείνα από την μεριά τους, νιώθουν πάνω - κάτω τα ίδια. Φρόντισε να συνεργαστείτε για να περάσει αυτή η περίοδος όσο πιο ομαλά μπορεί και είναι σίγουρο πως όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα και τα παιδιά σου επιστρέψουν στο σχολείο και τις δραστηριότητές τους, θα σου λείπουν όλο και περισσότερο.

Αγαπημένο