ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χρυσό γάλα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και ποια τα αμέτρητα οφέλη του!

Τί είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό;
08.03.2022
2
'
Χρυσό γάλα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και ποια τα αμέτρητα οφέλη του! Gold_milk

Εσείς έχετε ακούσει για το χρυσό γάλα; Αν όχι ήρθε η ώρα να μάθετε για αυτό το μοναδικό ρόφημα που υπερέχει όλων των άλλων! Ποια είναι λοιπόν τα συστατικά του χρυσού γάλακτος; 

Το ζεστό χρυσοκίτρινο ρόφημα είναι ένα ζωντανό μείγμα από γάλα αμυγδάλου, κουρκουμά, τζίντζερ και πιπέρι. Καταναλώνεται ζεστό ή κρύο και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι γνωστό ως εναλλακτική θεραπεία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση παθήσεων, όπως το κρυολόγημα και οι στοματικές διαταραχές.

Ανάμεσα στα οφέλη του: 

  • Μπορεί να αντικαταστήσει το γλυκό! Η γλυκόπικρη γεύση του μπορεί να γίνει καλύτερη με λίγη κανέλλα και έτσι να αποφύγεται την παρασπονδία της ζάχαρης! 
  • Μελέτες αποδεικνύουν ότι το τζίντζερ είναι τόσο αντιφλεγμονώδες τρόφιμο που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και φάρμακα.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
  • Μελέτες υποστηρίζουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκουμίνης έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των κοινών φαρμάκων. 

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος: 15 + 1 απαντήσεις για το γάλα που θες να γνωρίζεις

Εικόνα
istock

 

Δείτε πως να φτιάξετε μόνοι σας το περίφημο χρυσό γάλα: 

Για να φτιάξετε χρυσό γάλα, ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα 2 ½ φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη και ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ.

Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και σιρόπι σφενδάμου για γεύση (προαιρετικά).

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει.

Ίσως ακόμη να σας ενδιαφέρει: Έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; Κι όμως, δεν χρειάζεται να βγάλεις το γάλα από τη διατροφή σου

Αγαπημένο