ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού - Η εύκολη συνταγή

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η εκδοχή του τσουρεκιού γίνει η αγαπημένη σας!
21.04.2022
2
'
Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού - Η εύκολη συνταγή Τσουρέκι_Γεμιστό_Με_Πραλίνα

Το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι μοσχομυρίζει μαχλέπι και μαστίχα και θεωρείται παραδοσιακό γλυκό για τις ημέρες του Πάσχα. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για να το εκμοντερνίσετε και απογειώστε τη γεύση του!

Συστατικά για το τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα

  • 1100 γρ. αλεύρι άσπρο σκληρό
  • 80 γρ. μαγιά νωπή
  • 240 γρ. γάλα πλήρες χλιαρό 30-35 βαθμούς
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.τ.γ. αλάτι
  • 8 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 10 γρ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 240 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 500 γρ. κρέμα πραλίνας φουντουκιού για το γέμισμα

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος ελαφρά με 20 ml γάλα
  • αμύγδαλο φιλέ

Τσουρέκι γεμιστό – Η συνταγή

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες και τη συνταγή με προσοχή για ένα άριστο αποτέλεσμα! Ετοιμάζουμε το προζύμι: ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, αφού πρώτα τη σπάσουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη, 2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και 200 ml από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά, διαλύοντας τη μαγιά στο γάλα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος, για μισή ώρα περίπου.
  4. Το προζύμι θα πρέπει να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα και το μαχλέπι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε τ’ αυγά, το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, το μισό βούτυρο και το φουσκωμένο προζύμι.
  6. Βάζουμε το εξάρτημα του γάντζου στο μίξερ και ξεκινάμε να το δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για τα πρώτα 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο βούτυρο κι έπειτα ανεβάζουμε την ταχύτητα λίγο – σε χαμηλή προς μέτρια – για ακόμα 8 λεπτά περίπου ή μέχρι η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική και να ξεκολλάει από τον κάδο.
  8. Κατόπιν, αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο μια λεκάνη και μεταφέρουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Αγαπημένο