Τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
27.01.2022
3
'Τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα! Μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!
Συστατικά για την τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
- 70 ml λευκό κρασί
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 3 κ.τ.σ μουστάρδα
- 2 κ.τ.σ μέλι
- 2 λεμονιά (το χυμό τους)
- 1 κ.τ.γ κουρκουμά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Η συνταγή για την τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή Ζουλιέν.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.
- Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Δείτε και αυτό: Φτιάξτε κοτόπουλο σχάρας με 3 τυριά