ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ταραμοσαλάτα: Αέρινη σαν μους

Το απαραίτητο συνοδευτικό του Σαρακοστιανού τραπεζιού!
14.03.2021
See the video
ταραμοσαλατα

ΥΛΙΚΑ

140 γρ λευκό ταραμά 2 μικρές πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο 50 ml ανθρακούχο νερό χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 70 ml) 300 – 350ml ελαιόλαδο ελαφρύ (ναι, σωστά διαβάσατε, θέλει αρκετό) 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στο μπλέντερ τον ταραμά, τον πουρέ πατάτας, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και το ανθρακούχο νερό και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 8 με 10 λεπτά. Αν το μπλέντερ σας είναι μικρό κάντε μερικά διαλείμματα, μην καεί το καημένο… Με τη βοήθεια ενός μικρό μπλέντερ μπορείτε να κάνετε το εξής: χτυπάτε 4 – 5 λεπτά το μείγμα στο μπλεντερ “για να σπάσουν τα αυγά του ταραμά” και μετά συνεχίζετε στο μίξερ. Αφού χτυπήσετε το μείγμα, προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, να προλαβαίνει δηλαδή να απορροφηθεί το λάδι πριν ρίξετε κι άλλο. Αυτό θα πάρει λίγη ώρα, συνολικά πάντως η ταραμοσαλάτα θέλει περίπου 20 λεπτά αλύπητο χτύπημα.

Στο τέλος προσθέστε και τον άνηθο, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και αφήστε την ταραμοσαλάτα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο, θα της κάνει καλό, θα αναμειχθούν όλες οι γεύσεις. Κι αν της κάνετε τη χάρη και την απλώσετε πάνω σε μια καλή λαγάνα, σπιτική ή μη, θα σας ανταμείψει…

Αγαπημένο