Τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό
Μια συνταγή που "μυρίζει" Μεξικό!
03.07.2022
1
'Η Σταύρος Βαρθαλίτης μάς ετοιμάζει τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό. Μια ελληνική εκδοχή των τάκος!
Για τα τάκος με σπιτικό γύρο χοιρινό θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. λεπτά μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- ½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη
- ½ κόκκινο μήλο
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πιπέρι
- 80 γρ. ξύδι
- 120 γρ. χυμό μήλου
Υλικά για σερβίρισμα:
- 6 μικρές τορτίγιες
- ½ ξερό λευκό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1/6 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 140 γρ. τζατζίκι
- Αλάτι
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμη: Σουβλάκια κοτομπέικον με πατάτες φούρνου