ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3+1 χριστουγεννιάτικα ποτά για ρεβεγιόν από όλο τον κόσμο και οι συνταγές για να τα φτιάξεις

Πρωτότυποι συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσεις!
30.12.2022
1
'
Τα 3+1 χριστουγεννιάτικα ποτά για ρεβεγιόν από όλο τον κόσμο και οι συνταγές για να τα φτιάξεις istock

Τα γιορτινά τραπέζια πλησιάζουν και με το φαγητό επιβάλλεται ένα απολαυστικό ποτό που θα ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη! Φέτος είναι η χρονιά που αξίζει να πειραματιστείς, να κάνεις το κάτι διαφορετικό που θα μείνει αξέχαστο και στους καλεσμένους σου.

Αντί να επιλέξεις την εύκολη λύση, δηλαδή το κρασί είτε το ουίσκι, μπορείς να διαλέξεις μια από τις παρακάτω επιλογές ποτών από όλο τον κόσμο, που θα δώσουν και το κάτι παραπάνω στο τραπέζι σου!

Τα 3+1 ιδανικά χριστουγεννιάτικα ποτά για ρεβεγιόν:

1.Eggnog (Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο):

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 5 αυγά (ξεχωρίζουμε κρόκους και ασπράδια)
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού ρούμι
Εικόνα
Τα 3+1 ιδανικά χριστουγεννιάτικα ποτά για ρεβεγιόν - από όλο τον κόσμο!

Εκτέλεση:

1. Για αρχή σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.

2.  Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά προτού το αποσύρουμε από αυτήν και το αφήσουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.

3. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μίξερ και τους χτυπάμε καλά με τη ζάχαρη.

4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα.

5. Προσθέτουμε το αλκοόλ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μαρέγκα. Βγάζουμε το eggnog από το ψυγείο, ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

7. Τοποθετούμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

Μάθετε ακόμα: Το πιο νόστιμο χοιρινό με δαμάσκηνα

2.Bombardino (Ιταλία):

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 45 ml μπράντι
  • 90 ml Zabov Zabaglione (λικέρ με βάση τα αβγά)
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Λίγη κανέλα
Εικόνα
Τα 3+1 ιδανικά χριστουγεννιάτικα ποτά για ρεβεγιόν - από όλο τον κόσμο!

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις ελαφρά το λικέρ σε κατσαρολάκι.

2. Βάζεις το μπράντι σε ποτήρι και όταν το λικέρ έχει ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει όμως), το ρίχνεις μέσα στο ποτήρι με το μπράντι και ανακατεύεις.

3. Γαρνίρεις με σαντιγί και κανέλα και απολαμβάνεις!

Δείτε επίσης: H&M: 9+1 δώρα της τελευταίας στιγμής για τους αγαπημένους σου- Κάτω από 10€!

3.Hot Toddy (Σκωτία):

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 45 ml ουίσκι bourbon
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 κουτ.γλυκού χυμό λεμονιού
  • Ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα
  • Φέτα λεμόνι, για γαρνίρισμα
Εικόνα
Hot Toddy

Εκτέλεση:

1. Σε μια τσαγιέρα ή μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να σιγοβράσει.

2. Σε μια κούπα, βάζουμε το bourbon, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.

3. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

4. Γαρνίρουμε με ξυλάκι κανέλας και φέτα λεμονιού.

4.Ponche Navideño (Μεξικό):

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 20 ml τεκίλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα, φρέσκα ή αποξηραμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες
  • 100 γρ. μήλα φιρίκια
  • 3 γκουάβα
  • 1 κόκκινο μήλο μεσαίου μεγέθους
  • 1/2 αχλάδι μεσαίου μεγέθους
  • 1 μέτριο πορτοκάλι σε φέτες
Εικόνα
Ponche Navideño

Εκτέλεση:

1. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με την κανέλα, το γαρίφαλο και τα μικρά μηλαράκια.

2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα.

4. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μήλα από την κατσαρόλα.

5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε πάλι πίσω στο μίγμα με τα μπαχαρικά.

6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ξανά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας.

7. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα μπαχαρικά.

8. Σερβίρουμε σε ποτήρια, φροντίζοντας να προσθέσουμε σε καθένα την ενδεδειγμένη ποσότητα ποτού, καθώς και μερικά κομμάτια από τα φρούτα!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο