ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σούλβισμα αρνιού: Οι οδηγίες και τα tips για το νόστιμο και ζουμερό αρνί

Το Πάσχα είναι εδώ! Ετοιμάστε το πιο ζουμερό αρνί!
23.04.2022
2
'
Σούλβισμα αρνιού: Οι οδηγίες και τα tips για το νόστιμο και ζουμερό αρνί Σούβλισμα αρνιού

Το Πάσχα είναι εδώ και όσοι νηστεύουν όλο και ανυπομονούν για το Πασχαλινό τραπέζι και τις νοστιμιές του. Μία από αυτές και το σουβλιστό αρνί. 

Γιατί σουβλίζουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα;

Το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα αποτελεί ένα αγαπημένο έθιμο, προερχόμενο από το εβραϊκό Πάσχα, έχοντας άμεση σχέση με την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με την εν λόγω παράδοση, πριν ξεκινήσουν για την μεγάλη έξοδο ο Θεός μέσω του Μωυσή, είπε στο πλήθος των Εβραίων να συγκεντρωθούν σε μικρές ομάδες και να θυσιάσουν όλες οι οικογένειες από ένα αρνί.

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει: Πασχαλινό τραπέζι: 3+1 συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το δικό σου

Εικόνα
σουβλισμα αρνιου

 

Οδηγίες για να πετύχετε το αρνί στη σούβλα

Προετοιμασία

  • Φροντίστε η σούβλα να είναι καθαρή και αν δεν είναι καθαρίστε την επιπλέον με μία λεμονόκουπα
  • Το σωστό βάρος για το σουβλιστό αρνί είναι περίπου 12-15 κιλά
  • Κρεμάστε το αρνί σας σε ένα τσιγκέλι και ξεπλύνετε καλά το εσωτερικό και το εξωτερικό του αρνιού με νερό
  • Στραγγίστε το νερό και στεγνώστε το αρνί κρεμώντας για 3-4 ώρες σε ένα δροσερό μέρος που αερίζεται καλά
  • Διαπεράσετε την σούβλα κατά μήκος του αρνιού
  • Λυγίστε και τα δύο μπροστινά πόδια και δέστε τα δίπλα στο λαιμό
  • Σπάστε τα πίσω πόδια κάμπτοντάς τα προς τα πίσω για να σας επιτρέψουν να τα δέσετε
    σταυρωτά ευκολότερα διασχίζοντας τα στη σούβλα
  • Τρίψτε το εσωτερικό του αρνιού με λίγο θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι και αποξηραμένη ρίγανη
  • Χρησιμοποιώντας το σπάγγο και τη σακοράφα, ράψτε και κλείστε το άνοιγμα της κοιλιάς στην κοιλότητα και γύρω από το λαιμό, επίσης γεμίστε με ένα κομμάτι ύφασμα το άνοιγμα μεταξύ των πίσω ποδιών

Το στάδιο του ψησίματος

Ο σωστός τρόπος για να ψηθεί το αρνί ομοιόμορφα, είναι από μέσα προς τα έξω. Ο αέρας που εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του αρνιού είναι αυτός που ψήνει το αρνί. Όταν πλέον ο αέρας θα έχει ψήσει το αρνί, η σάρκα του κρέατος θα κάνει έναν ήχο - κρακ - που θα ομολογεί ότι το ψήσιμο ολοκληρώθηκε. Για να γίνει η πέτσα τραγανή, χαμηλώστε το κρέας και φέρτε το πιο κοντά στη φωτιά ώστε να ροδίσει περισσότερο. Τα κάρβουνα που θα χρησιμοποιήσετε ακουμπήστε τα στις άκρες αριστερά και δεξιά και όχι στη μέση της ψησταριάς. Κατ' αυτόν τον τρόπο το λίπος του αρνιού δε θα στάζει πάνω στα κάρβουνα και δε θα αναφλέγεται.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες!

Remote video URL

 

Δείτε επίσης: 1 + 1 ιδέες για να διακοσμήσεις το πασχαλινό σου τραπέζι

Αγαπημένο