Σου περίσσεψε αρνί από το Πάσχα; Εύκολη συνταγή με ταλιατέλες για να το αξιοποιήσεις!
Τι να κάνεις το κρέας που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι!
25.04.2022
1
'Το Πάσχα πέρασε και σίγουρα σε κάθε σπίτι εκτός από κόκκινα αυγά, θα έχει περισσέψει ψητό αρνί από το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.
Αν δεν ξέρεις πώς να το αξιοποιήσεις, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με ταλιατέλες, μανιτάρια, σάλτσα και αρνί.
Υλικά για τις ταλιατέλες με μανιτάρια και αρνί
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 300 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
- Αρνί ψιλοκομμένο
- Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ταλιατέλες με μανιτάρια και αρνί- Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
- Βάζουμε το αρνί, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια φωτιά.
- Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.