Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Ένα υπέροχο γλυκό!
13.03.2022
2
'Σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Συστατικά για το σιροπιαστό εκμέκ κανταΐφι
Υλικά για τα φύλλα:
- 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 200 γρ. βούτυρο
- Υλικά για το σιρόπι:
- 400 γρ. λίτρο νερό
- 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
- 2 κ.σ. μέλι
Υλικά για τη γέμιση:
- 1,5 λίτρα γάλα 3,5%
- 150 γρ. κόρν φλάουρ
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 8 αυγά μόνο οι κρόκοι
- 100 γρ βούτυρο κρύο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή κοπανισμένη
Υλικά για τη σαντιγί:
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
Δείτε και αυτό: Φτιάξτε μιλφέιγ