ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε vegetarian taquitos

Θα τα αγαπήσετε!
20.12.2021
3
'
See the video
Vegetarian taquitos

Μεξικάνικα μικρά τάκος, για όσους ακολουθούν vegetarian διατροφή, και όχι μόνο...

Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση

  • 2 πρέζες κύμινο τριμμένο
  • 30 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 18 τεμάχια πίτες καλαμποκίσιες
  • 30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γραμ. κουρκουμά σκόνη
  • 10 γραμ. αλάτι ψιλό
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 1 κρόκο αυγού

Για το σερβίρισμα

  • 75 γραμ. πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 50 γραμ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 200 γραμ. Guacamole
  • 150 γραμ. τριμμένο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

Πλένουμε τις κόκκινες γλυκοπατάτες & τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 ºC, στον αέρα, για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν οι γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε & τις τοποθετούμε σε μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κύμινο, τον κουρκουμά & το αλάτι. Ομογενοποιούμε καλά. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνουν κόλα. Απλώνουμε τις μικρές τορτίγιες στο πάγκο εργασίας. Γεμίζουμε με τη γέμιση. Τυλίγουμε τα taquitos με 40 γραμμάρια μείγμα σε καλαμποκίσιες πίτες & τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσουν και να κρατήσουν το σχήμα τους. Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι, και προσθέτουμε το λάδι. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε τα τάκος σε απορροφητικό χαρτί. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τυρί που λιώνει και βάζουμε τα τακίτος στο γκρίλ για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, κόλιανδρο και guacamole. Απολαύστε τα τακίτος ζεστά, όσο είναι ακόμα πολύ τραγανά.

Δες και αυτό: Φτιάξε τσούκα Ρόδου

Αγαπημένο