ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε τυλιχτά σουβλάκια κοτόπουλου

Ένα πεντανόστιμο σνακ!
21.11.2021
3
'
See the video
Τυλιχτά σουβλάκια κοτόπουλου

Μιλάμε για μια φανταστική συνταγή για σουβλάκια με πίτα, τα οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα!

Υλικά Συνταγής

Για τα σουβλάκια

  • 6 πίτες
  • 1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι ή κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • λαδόκολλες για το τύλιγμα
  • ξυλάκια για σουβλάκι
  • λίγη πάπρικα για το σερβίρισμα

Για το τζατζίκι λαχανικών

  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι τρυφερό και λεπτό χωρίς πολλούς σπόρους
  • 1 καρότο
  • 1 τρυφερό κολοκύθι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ντομάτα
  • 2- 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2-3 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο φρέσκο δυόσμο ή ένα από τα δύο

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια

 

Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμό τους για λίγα επιπλέον λεπτά. Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και απολαμβάνουμε αμέσως. Για τις πίτες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την παρακάτω συνταγή μου για σπιτικές πίτες για σουβλάκι.

Για το τζατζίκι λαχανικών

Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά. Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο. Παγώνουμε καλά το ιδιαίτερο και υπέροχο αυτό τζατζίκι. Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

Δες και αυτό: Φτιάξε καρυδάτα με σοκολάτα

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!