ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε σταβλίσια μπριζόλα

Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
30.11.2021
3
'
See the video
Σταβλίσια μπριζόλα

Ζουμερή μοσχαρίσια σταβλίσια μπριζόλα με τέλεια μαλακή υφή! Μπορείς να την ψήσεις στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Υλικά Συνταγής

  • 2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκατοστά (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ρόκα (μικρά φύλλα)

Εκτέλεση

Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές. Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.Περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω. Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare. Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά. Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5′. Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού. Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με τη σαλάτα Τούρτα παντζάρι και φύλλα ρόκας.

Δες και αυτό: Φτιάξε chocolate chip cookies χωρίς γλουτένη

Αγαπημένο