ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε σπιτική τούρτα σεράνο

Ένα πεντανόστιμο γλυκό, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
25.11.2021
3
'
See the video
Σπιτική τούρτα σεράνο

Η διάσημη χιλιανή τραγουδίστρια Ρόσα Σεράνο, ενέπνευσε γνωστό ζαχαροπλαστείο της εποχής του 1950 και ονόμασε το γλυκό αυτό πάστα σεράνο προς τιμήν της. Κλασικό γλυκό, με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι, που σίγουρα θα ερωτευτεί όλη η οικογένεια. 

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

  • 120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο έξτρα βούτυρο για το ταψί
  • 250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμ. κακάο
  • 160 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γραμ. γάλα
  • 60 γραμ. λικέρ κρέμα για να βρέξουμε το παντεσπάνι (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 70 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 120 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Αλείφουμε το βούτυρο σε 3 ταψάκια με διάμετρο 20 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε το παντεσπάνι για την τούρτα σεράνο στη μεσαία σχάρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινκ, τη σόδα και το αλάτι. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά να κρεμώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα μισά κοσκινισμένα υλικά, όλο το γάλα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά. Ισομοιράζουμε στις 3 φόρμες. Ψήνουμε για 25 λεπτά με 30 λεπτά να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν θέλετε μεγαλύτερη σε επιφάνεια τούρτα, χρησιμοποιείστε μόνο 2 ταψάκια 23 εκ.

Για την κρέμα σεράνο

Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το  βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο βούτυρο, τα 400 γραμ. άχνη, το κακάο και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύουμε τα υλικά, ώστε να κρεμώσουν. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την κρέμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγη άχνη, αν το θέλουμε πιο σφιχτό ή λίγη κρέμα αν το θέλουμε πιο αραιό. Δυο πρέζες κανέλα στη κρέμα, θα απογειώσουν τη γεύση στη παστα σερανο.

Το μοντάρισμα για την τούρτα σεράνο

Κόβουμε μια λεπτή φέτα (δίσκο) από κάθε παντεσπάνι στην επιφάνεια. Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια που κόψαμε και τα κάνουμε πολύ μικρά ψίχουλα ή τα ψιχουλίαζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας. Τέλος, ντύνουμε όλη την επιφάνεια στην τούρτα σεράνο πάνω και πλαϊνά με ψίχουλα κέικ. Αν θέλουμε, την φτιάχνουμε σε σχήμα πάστα σεράνο, σαν αυτή που βρίσκουμε στο ζαχαροπλαστείο.

Δες και αυτό: Φτιάξε κοτόπουλο Tikka Masala

Αγαπημένο