ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε σαλάτα με τραγανό μπέικον γαλοπούλας

Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
18.11.2021
3
'
See the video
Σαλάτα με τραγανό μπέικον γαλοπούλας

Μια λαχταριστή και γιορτινή σαλάτα, με υφές, χρώματα, αρώματα και γεύσεις που θα κλέψουν την παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραμ χοντροκομμένα ανάμεικτα μαρούλι-λόλα κόκκινη-λόλα πράσινη-ραντίτσιο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια (τρυφερά και καταπράσινα)
  • 6 φέτες προσούτο
  • 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. χυμός ρόδι
  • 2 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 κγ μέλι ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την πράσινη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και μαρούλι, φτιάχνουμε πρώτα το τραγανό προσούτο. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το ρόδι. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια. Γαρνίρουμε την πράσινη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς από προσούτο, προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.

Δες και αυτό: Φτιάξε crostini με μανιτάρια

Αγαπημένο