ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε πρασοσελινόριζα στο φούρνο με κρούστα

Ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
04.11.2021
3
'
See the video
Πρασοσελινόριζα στο φούρνο με κρούστα

Ένα πικάντικο φαγητό με χειμωνιάτικα λαχανικά, που σίγουρα θα αγαπήσεις! Το σερβίρουμε με φέτα ή γιαούρτι, ωστόσο, και σκέτο είναι εξαιρετικό, ειδικά για τη νηστεία!

Υλικά Συνταγής

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σελινόριζα γύρω στο 1 κιλό
  • 2-3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος) χοντροκομμένα
  • 3 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά και 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι ή νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια. Ζεματάμε τα πράσα για 2-3΄ σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτουμε την σελινόριζα και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄, να μοσχομυρίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ζεματισμένα πράσα και το σέλερι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι (βάλτε αρκετό να κοκκινίσει σχεδόν το φαγητό) και αλατίζουμε. Προσθέτουμε στο φαγητό 2 φλ. ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30΄ μέχρι να πιει τα υγρά του. Τα λαχανικά πρέπει να στεγνώσουν τελείως στη κατσαρόλα. Τα  αδειάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σε μία στρώση, και πασπαλίζουμε με το αλεύρι την επιφάνειά του. Το ψήνουμε στους 200°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στο αέρα, μέχρι να ροδίσει το αλεύρι για 10-15΄.

Δες και αυτό: Buddha Bowl - 3 συνταγές με πρωτεΐνη

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!