ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε New York cheesecake

Ένα γλυκό που θα λατρέψεις!
07.10.2021
3
'
See the video
New York cheesecake

Αν είσαι λάτρης του cheesecake, ετοιμάσου γιατί σου έχουμε βρει την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό New York cheesecake με πηχτή, πλούσια κρέμα και με γεύση που δεν συγκρίνεται!

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα cheesecake

  • 500 γραμ. τυρί κρέμα
  • 40 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. sour cream (ή γιαούρτι στραγγιστό πλήρες)
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ(10 γρ)
  • 1 /2 κ.γ υγρή βανίλια (ή 1 κάψουλα)
  • 1 /2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αβγού

Για τη βάση με μπισκότα

  • 150 γραμ. μπισκότα digestive η πτι μπερ
  • 50 γραμ. αλεσμένο καρύδι (προαιρετικά)
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Για το αυθεντικό New York cheesecake, είναι πολύ σημαντικό όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδιαίτερα το βούτυρο και το τυρί κρέμα για το αυθεντικό new york cheesecake πρέπει να τα αφήσετε να μαλακώσουν καλά. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε sour cream αντί για γιαούρτι το αποτέλεσμά σας θα απογειωθεί.

Για τη φόρμα

Βουτυρώνουμε φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση 20 εκατ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα 22 εκατ. αλλά θα βγει πιο χαμηλό το τσιζκέικ φούρνου. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας και στα πλαϊνά. Ντύνουμε όλη τη φόρμα εξωτερικά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γιατί θα ψήσουμε το τσιζκέικ σε μπεν μαρί φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Για τη βάση μπισκότου

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθεί 2-3’. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι μέχρι να βουτυρωθεί καλά όλο το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Με το χέρι ή με κουτάλι στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της φόρμας το μείγμα με τα μπισκότα, πιέζοντας έτσι ώστε να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ίσια βάση. Αν θέλετε σηκώνετε λίγο και τα πλαϊνά σαν τάρτα.

Για την κρέμα του New York Cheesecake

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι ή εναλλακτικά sour cream, το μαλακό βούτυρο. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε τη sour cream και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνει λεία κρέμα χωρίς κόμπους. Αν τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύονται αμέσως. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και με το σύρμα τα ανακατεύουμε στην κρέμα τυριού. Κάθε φορά που προσθέτω ένα αυγό πρέπει να το πίνει το μείγμα πριν ρίξω το επόμενο. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μην πάρει αέρα η κρέμα. Μόλις ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου. Κουνάμε απαλά να στρώσει η επιφάνεια της κρέμας.

Πως ψήνουμε το New York cheesecake

Τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί που έχουμε βάλει βραστό νερό (μπεν μαρί). Το νερό πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση της φόρμας του γλυκού. Βάζουμε το ταψί με το τσιζκέικ στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 20’ Χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140 ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45’ επιπλέον. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Το τσιζκέικ φούρνου, κανονικά δεν παίρνει πολύ χρώμα. Όμως φουσκώνει ελαφρά. Όταν ψηθεί σταθεροποιείται η επιφάνεια του αλλά όταν κουνάς το ταψί, το τσιζκέικ τρέμει ελαφρά σαν ζελέ.  Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε μέσα το New York cheesecake με μισάνοιχτη πόρτα για 1 ώρα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει πλήρως σκεπάζουμε με μεμβράνη τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί το λιγότερο για 6 ώρες.

Συντήρηση

Το New York Cheesecake διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Διατηρείται και στην κατάψυξη για 3 μήνες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο.

Σερβίρισμα

Το αυθεντικό New York cheesecake συνήθως σερβίρεται σκέτο, αλλά και με επικάλυψη της αρεσκείας μας όπως πχ. σάλτσα βύσσινο, γλυκό βύσσινο ή σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Δες και αυτό: Φτιάξε κροκέτες με σπανάκι και τυρί

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!