ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μπιφτέκια super food με πουρέ λαχανικών

Όσοι κάνετε διατροφή, θα τα λατρέψετε!
22.09.2021
2
'
See the video
Μπιφτέκια super food με πουρέ λαχανικών

Τα μπιφτέκια λόγω των λαχανικών που μπαίνουν στον κιμά, γίνονται πολύ αφράτα και ζουμερά, ενώ η βρώμη σας βοηθάει ώστε να πλάσετε τα μπιφτέκια εύκολα. Ένα πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσουν αρκετοί!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 κολοκυθάκια τρυφερά
  • 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • {για το σερβίρισμα} πουρές λαχανικών
  • ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια πρώτα θα τρίψουμε τα λαχανικά. Σε ψιλό τρίφτη, τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι. Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές στο blender. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι, κολοκύθι, καρότο, πιπεριά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά με τα λαχανικά, μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, τοποθετώντας τα πάνω σε σχάρα, μέσα σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε για 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Τα μπιφτέκια είναι ψημένα, όταν μετά το χρόνο ψησίματος, τρυπήσουμε το κέντρο τους και το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο.

Δες και αυτό: Φτιάξε αυγά Benedict

Αγαπημένο