ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μεθυσμένα κριτσίνια με τυρί

Ένα σνακ που θα λατρέψεις!
26.09.2021
2
'
See the video
Μεθυσμένα κριτσίνια με τυρί

Τι καλύτερο από το να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα και σπιτικά, πολύσπορα κριτσίνια με τη μοναδική τους ντιπ γιαουρτιού; Τίποτα! Είναι το ιδανικό σνακ, όταν σε πιάνουν λιγούρες και δεν έχεις τίποτα να φας. 

Υλικά Συνταγής

Για τα κριτσίνια

  • 100 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 φλ. ανάμεικτους σπόρους
  • κολοκυθόσπορο
  • ηλιόσπορο
  • λιναρόσπορο κτλ.
  • 1 φλ. σουσάμι

Για το ντιπ

  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 κ.σ ζάαταρ ( μείγμα μπαχαρικών)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το κρασί, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με το κουτάλι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κουτάλι να διαλύεται. Όταν μαζευτεί σε μπάλα είναι έτοιμο. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή όπως του μελομακάρονου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Πλάθουμε κομμάτια ζύμης των 20 γραμμαρίων σε λεπτά κριτσίνια. Κόβουμε σε μήκος 10 εκατοστών.  Ανακατεύουμε σπόρους και σουσάμι. Τους αραδιάζουμε στον πάγκο. Κυλάμε κάθε κριτσίνι πάνω στους σπόρους πιέζοντας απαλά να κολλήσουν στην επιφάνεια. Αραδιάζουμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απαλά για 20′ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το ντιπ γιαουρτιού

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί, το ελαιόλαδο, το τυρί και το μισό ζάαταρ. Παγώνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε με κουτάλι σε πιατέλα κάνοντας λακούβες με την ανάποδη του κουταλιού (όπως στη ταραμοσαλάτα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ζάαταρ.

Δες και αυτό: Φτιάξε ανοιχτό sandwich με ψητά λαχανικά και τυρί

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!