ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μαστιχωτά ριγατόνι φούρνου

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
27.03.2021
See the video
ριγκατόνι φούρνου

Απίθανη συνταγή για μακαρόνια ογκρατέν που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και πολύ εύκολο πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
  • 300 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γραμ. τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος light
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια ογκρατέν, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.

Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.

Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.

Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Αγαπημένο