ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μακαρονάδα με μπλε τυρί και πράσο

Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
11.11.2021
3
'
See the video
Μακαρονάδα με μπλε τυρί και πράσο

Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ, ή αλλιώς το ιδανικό πιάτο για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλεις να απολαμβάνεις νόστιμα πιάτα. Αν βρεις σχοινόπρασο, ψιλόκοψέ το και βάλτο στη σάλτσα για να απογειώσει τη γεύση της.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σπαγγετίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμ. ανθότυρο θρυμματισμένο ή τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια με σάλτσα ροκφόρ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό. Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.

Δες και αυτό: Φτιάξε κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα

Αγαπημένο