ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κρεμμυδοτηγανίτες

Ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
27.09.2021
3
'
See the video
Kρεμμυδοτηγανίτες

Αυτοί οι κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες, είναι μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο, που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσεις!

Υλικά Συνταγής

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.  Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη του κέικ. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα για κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.

Δες και αυτό: Φτιάξε ανοιχτό sandwich με ψητά λαχανικά και τυρί

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!