ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κοτοπιτάκια με πράσο

Ένα πιάτο που θα λατρέψει η οικογένεια!
09.12.2021
3
'
See the video
Κοτοπιτάκια με πράσο

Τα κοτοπιτάκια με πράσο και τυρί είναι ένα πιάτο που γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι... Για αυτόν τον λόγο φρόντισε να φτιάξεις μεγαλύτερη δόση, καθώς θα εξαφανιστούν στο... λεπτό! 

Υλικά Συνταγής

  • 3 χωριάτικα φύλλα
  • 200 γραμ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 τρυφερό πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. γάλα ή ζωμό κότας
  • 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο λαδι για το φύλλο

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο που μας περίσσεψε την προηγούμενη ημέρα. Χωρίζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ίνες ή το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5′, ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το μοσχοκάρυδο,το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος πασπαλίζουμε την γέμιση για κοτοπιτάκια με το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1′ να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε να σχηματιστεί κρέμα. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά η γέμιση και να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο κι ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε τη γέμιση. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά. Ανοίγουμε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 4 ίσα μέρη. Αλείφουμε λίγο λάδι με ένα πινέλο κάθε λωρίδα φύλλου.Βάζουμε μια γεμάτη κουτάλια γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο πιτάκι. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα 3 τρίγωνα. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε όλα τα φύλλα και τυλίγουμε τρίγωνα κοτοπιτάκια. Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φουρνο, στους 180º C, στον αέρα, για 25′ περίπου να ροδίσουν. Απολαύστε τα ζεστά και τραγανά με σαλάτα εποχής.

Δες και αυτό: Φτιάξε τσούκα Ρόδου

Αγαπημένο