ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κεϊμά γιαουρτλού

Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις!
09.11.2021
3
'
See the video
Κεϊμά γιαουρτλού

Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους!

Υλικά Συνταγής

  • 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός

Εκτέλεση

Για το κεϊμά γιαουρτλού, κομματιάζουμε πρώτα τις πίτες και τις ψήνουμε για 10΄, να ροδίσουν, στους 200 βαθμούς C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα. Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15΄. Τον αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15΄. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας. Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι. Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15΄, να ποτίσουν οι πίτες. Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15΄ στους 200 βαθμούς C.

Δες και αυτό: Φτιάξε κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Αγαπημένο